Kari Aihinen paljastaa, miten sipuli kannattaa oikeasti pilkkoa – unohda yksi apuväline: "Älkää käyttäkö"

Sipulin pilkkominen: Kari Aihinen näyttää oikean tekniikan 1:35 Sipulin pilkkominen: Kari Aihinen näyttää oikean tekniikan

Sipulin pilkkominen onnistuu parhaiten keittiömestari Kari Aihisen tekniikalla. Näin vältät sipuli-itkut ja saat helposti aikaan tasaista silppua. 

Videolla Kari Aihisen ohje sipulin pilkkomiseen. Teetkö itse näin?

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen uudessa videojuttusarjassa keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa maukkaita arkiruokaohjeita ja opettaa suomalaisia kokkaamaan. Aiemmin Kape opasti tekemään yllättävän herkun lenkkimakkarasta sekä demonstroi, miten jauheliha paistetaan oikein.

Nyt Kapen tekniikkakoulussa on vuorossa yksi keittiön perustaidoista: sipulin pilkkominen. 

– Sipulin leikkaamisessa on sellainen juttu, että sipuli aina leikataan, ei hakata.

Aihinen ei myöskään suosittele käyttämään tiettyjä apuvälineitä sipulin pilkkomisessa.

Miten sipuli sitten pilkotaan oikein? Mitä välinettä ei kannata käyttää? Katso oikea tekniikka videolta.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!