Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihisen elintärkeä paistovinkki: Jos haluat jauhelihasta hyvää, älä missään nimessä tee näin

Älä täytä paistinpannua jauhelihalla, vaan paista se mieluummin erissä.
Älä täytä paistinpannua jauhelihalla, vaan paista se mieluummin erissä. Shutterstock
Julkaistu 09.12.2017 09:32

MTV LIFESTYLE

Paistatko sinä jauhelihan aina kerralla paistinpannulla? Ei ehkä kannattaisi – ellei sinulta sitten satu löytymään valtavankokoista pannua. 

Kari Aihinen valmisti torstaina Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa herkullisen kermaista, pellinkiläistä makaronilaatikkoa. Resepti on alun perin porvoolaisen Bistro Sinnen ravintoloitsija Kai Kallion käsialaa ja löytyy myös Aihisen tuoreesta Kape 24h -keittokirjasta (Tammi 2017).

Älä paista kaikkea kerralla

Kirjan reseptin yhteydessä keittiömestari Aihinen antaa tärkeän vinkin jauhelihan paistamiseen liittyen. Aihinen muistuttaa, että jauheliha tulisi paistaa useassa erässä, jotta paistinpannu pysyy tarpeeksi kuumana.

–  Paistettaessa pannulla pitäisi olla noin 30 prosenttia jauhelihaa ja 70 prosenttia tyhjää tilaa. Jo kypsennetyt jauhelihat voivat odottaa erillisessä astiassa kannen alla, Aihinen vinkkaa kirjassaan.

Jos pannun täyttää jauhelihalla ja se pääsee kylmenemään, jauhelihasta irtoavat nesteet, jossa liha sitten rupeaa kiehumaan. Jauhelihaan ei näin synny toivottua, ruskistettua pintaa, vaan se on vetistä ja harmaata.

Aihinen demonstroi asian käytännössä Huomenta Suomen Makujen Aamu -ohjelmassa.

–  Nyt me nähdään, että mulla on sauhuavan kuuma pannu. Pallovispilä on hyvä väline, että saadaan jauhelihasta tasasen hyvää murua, Aihinen vinkkasi jauhelihaa samalla hienontaen.

–  Laitetaan vielä pieni liraus öljyä, jotta alkaa kauttaaltaan ruskistumaan se jauheliha. Se ei ala kiehumaan, vaan ruskistuu, Aihinen jatkoi.

8:14Pellinkiläinen makaronilaatikko

Lisää aiheesta:

Kari Aihinen paljastaa pomminvarman tavan mureaan lihaanTeetkö itse näin? Kari Aihisen takuuvarma tekniikka jauhelihan paistamiseen: "Minulla on salainen ase"Teetkö näin? Tämä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöäTässä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöäKari Aihisen tärkein sääntö jauhelihan paistamiseen – teetkö sinä näin?Kari Aihisen nerokas vinkki jauhelihan paistamiseen: Tätä et ole tullut ajatelleeksi
LihaKari AihinenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 5.9.17:31
    Mitä ihmettä?

    Vegaanin palopelastajan ensimmäinen työpäivä: 20 000 kiloa palavaa pihviä

  • 18.8.10:36
    Ruoka

    Valmislihiksessä täytettä alle ruokalusikallinen: "Voiko tätä muka kutsua lihapiirakaksi?"

  • 13.8.20:06
    Sairaudet ja taudit

    Atrian tilalla sikaruttoa – jo toinen tapaus tänä kesänä