Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihisen tärkein sääntö jauhelihan paistamiseen – teetkö sinä näin?

8:14Pellinkiläinen makaronilaatikko
Julkaistu 26.09.2019 10:20

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kokki Kari Aihinen muistuttaa uutuuskirjassaan tärkeimmän sääntönsä jauhelihan paistamiseen.

Yllä olevalla videolla Kari Aihinen näyttää, miten jauheliha kannattaa paistaa. 

Jauheliha on yksi suomalaisten kotikokkien perusraaka-aineista. Siitä valmistuvat monet klassiset ruokalajit aina lihapullista makaronilaatikkoon. Moni kuitenkin valmistaa tutun raaka-aineen väärin, jolloin lopputulos jää harmaaksi ja vetiseksi. 

Televisiosta tuttu kokki Kari "Kape" Aihinen muistuttaa tuoreessa Kapen parhaat (Tammi, 2019) -keittokirjassaan tärkeimmän sääntönsä jauhelihan paistamiseen .

– Paista jauheliha useassa erässä, jotta pannu pysyy tarpeeksi kuumana. Paistettaessa pannulla pitäisi olla noin 30 prosenttia jauhelihaa ja 70 prosenttia tyhjää tilaa. Jo kypsennetyt jauhelihat voivat odottaa erillisessä astiassa kannen alla.

Pallovispilä on hyvä apuväline

Aihinen demonstroi asian käytännössä Huomenta Suomen Makujen Aamu -ohjelmassa jo vuonna 2017.

–  Nyt me nähdään, että mulla on sauhuavan kuuma pannu. Pallovispilä on hyvä väline, että saadaan jauhelihasta tasaisen hyvää murua, Aihinen vinkkasi jauhelihaa samalla hienontaen.

–  Laitetaan vielä pieni liraus öljyä, jotta jauheliha alkaa kauttaaltaan ruskistumaan. Se ei ala kiehumaan, vaan ruskistuu, Aihinen jatkoi.

Lue myös: Kari Aihisen makaronilaatikossa yksi oleellinen valmistusjuju, jota et ole tullut ajatelleeksi: "On se vaan hemmetin hyvä!"

Lisää aiheesta:

Kari Aihinen paljastaa pomminvarman tavan mureaan lihaanPaistatko broilerinfileet näin? Yksi asia pitää tehdä jo ennen paistoa, painottaa Kari AihinenTeetkö itse näin? Kari Aihisen takuuvarma tekniikka jauhelihan paistamiseen: "Minulla on salainen ase"No nyt on yllättävä tapa käyttää HK:n Sinistä – Kari Aihinen ylistää: "Täydellistä, mahtavaa!"Kari Aihisen elintärkeä paistovinkki: Jos haluat jauhelihasta hyvää, älä missään nimessä tee näinKari Aihisen nerokas vinkki jauhelihan paistamiseen: Tätä et ole tullut ajatelleeksi
LihaRuokaKari AihinenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos