Kari Aihinen inhoamastaan kouluruoasta: "Pystyi heittämään seinään ja ne palasivat takaisin kuin pingispallot"
Pienen Nousiaisten koulun Turun lähellä käyneellä huippukokki Kari Aihisella on pääosin positiivisia muistoja kouluruoasta. Lapsuusmuistojen joukkoon mahtuu kuitenkin myös muutama karmea kouluruokakokemus.
Grillikuume- ja Kaappaus keittiössä -sarjoja tähdittävä, arvostetusta Savoy-ravintolasta tuttu keittiömestari Kari Aihinen muistelee lämmöllä syömiään kouluruokia – muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Huippukokki myöntää Makuja.fi-sivustolle, että traumaattisia ruokamuistoja on vaikea saada karistettua mielestä.
– Kyllä me ihmiset vielä kannamme niitä vanhoja koulu- tai isoäititraumoja, kun tuote ei ole ollut sitä mitä sen olisi pitänyt olla – valitettavasti.
Jänteikästä lihaa ja pingispalloja muistuttavia maksanpaloja
Aihinen muistaa kouluruokien joukosta elävästi kaksi inhokkiaan: lihakeiton ja maksakastikkeen. Kummassakaan ruokalajissa pääraaka-aine ei ollut Aihisen mukaan saavuttanut niille asetettuja vaatimuksia, vaan koostumus oli jotain ihan muuta kuin mitä olisi voinut toivoa.
– Inhokkiruoat koulussa olivat lihakeitto, missä liha on ollut liian jänteikästä ja liian kuivaa ja sitten tietenkin maksakastike, Aihinen listaa.
– Ne maksakuutiot pystyi heittämään seinään ja ne palasivat takaisin kuin pingispallot, hän muistelee.
Ei ole olemassa huonoa ruokaa
Myös kouluruokien klassikko, tilliliha, lukeutui Aihisen inhokkien joukkoon kouluruokalistalta. Hän kuitenkin huomauttaa, että maksakastiketta, tillilihaa ja lihakeittoa on kaikkia mahdollista valmistaa onnistuneesti.
KATSO RESEPTIT:
Perinteinen tilliliha
Maksakastike
Lihakeitto
– Ei ole olemassa huonoa ruokaa, on vain huonosti tehtyä ruokaa ja väärin valittuja raaka-aineita, Aihinen summaa.
Vaikka maksanpalat ala-asteikäisen Aihisen lautasella saattoivat muistuttaa ominaisuuksiltaan pingispalloja, maistuu hyvin tehty maksakastike miehelle vuosien jälkeen.
– Maksakastike ei ole huono ruoka, mutta se voi olla huonosti tehty, Aihinen toteaa.
Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja Instagramissa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan