Kari Aihinen inhoamastaan kouluruoasta: "Pystyi heittämään seinään ja ne palasivat takaisin kuin pingispallot"

Maksa
Maksakastike ei lukeutunut huippukokki Kari Aihisen suosikkeihin koulussa.

Pienen Nousiaisten koulun Turun lähellä käyneellä huippukokki Kari Aihisella on pääosin positiivisia muistoja kouluruoasta. Lapsuusmuistojen joukkoon mahtuu kuitenkin myös muutama karmea kouluruokakokemus.

Grillikuume- ja Kaappaus keittiössä -sarjoja tähdittävä, arvostetusta Savoy-ravintolasta tuttu keittiömestari Kari Aihinen muistelee lämmöllä syömiään kouluruokia – muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Huippukokki myöntää Makuja.fi-sivustolle, että traumaattisia ruokamuistoja on vaikea saada karistettua mielestä.

– Kyllä me ihmiset vielä kannamme niitä vanhoja koulu- tai isoäititraumoja, kun tuote ei ole ollut sitä mitä sen olisi pitänyt olla – valitettavasti.

Jänteikästä lihaa ja pingispalloja muistuttavia maksanpaloja

Aihinen muistaa kouluruokien joukosta elävästi kaksi inhokkiaan: lihakeiton ja maksakastikkeen. Kummassakaan ruokalajissa pääraaka-aine ei ollut Aihisen mukaan saavuttanut niille asetettuja vaatimuksia, vaan koostumus oli jotain ihan muuta kuin mitä olisi voinut toivoa.

– Inhokkiruoat koulussa olivat lihakeitto, missä liha on ollut liian jänteikästä ja liian kuivaa ja sitten tietenkin maksakastike, Aihinen listaa.

– Ne maksakuutiot pystyi heittämään seinään ja ne palasivat takaisin kuin pingispallot, hän muistelee.

Ei ole olemassa huonoa ruokaa

Myös kouluruokien klassikko, tilliliha, lukeutui Aihisen inhokkien joukkoon kouluruokalistalta. Hän kuitenkin huomauttaa, että maksakastiketta, tillilihaa ja lihakeittoa on kaikkia mahdollista valmistaa onnistuneesti.

– Ei ole olemassa huonoa ruokaa, on vain huonosti tehtyä ruokaa ja väärin valittuja raaka-aineita, Aihinen summaa.

Vaikka maksanpalat ala-asteikäisen Aihisen lautasella saattoivat muistuttaa ominaisuuksiltaan pingispalloja, maistuu hyvin tehty maksakastike miehelle vuosien jälkeen.

– Maksakastike ei ole huono ruoka, mutta se voi olla huonosti tehty, Aihinen toteaa.

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja Instagramissa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja