8:01

Sami Garam kertoo, miten valmistuu kelpo kanaburgeri vaikka "15 euron huoltisgrillillä" – marinadista tärkeä sääntö: "Varsinkin, jos käyttää sitä oranssia marinadia..."

Kokki Sami Garam antoi MTV:n Uutisaamussa torstaina vinkkejä pallogrillillä grillaamiseen. Garam näytti, miten valmiistakin raaka-aineista saa loihdittua kelpo kanaburgerin.

Ruoanlaiton ei tarvitse aina tarkoittaa tuntikausien valmistelua ja hikoilua hellan ääressä. Erityisesti mökkiolosuhteissa kokkaus voi hyvällä omalla tunnolla olla helppoa grillausta puolivalmiista raaka-aineista. Kokki Sami Garam kertoi torstaina MTV:n Uutisaamussa vinkkejään hiilillä grillaamiseen pallogrillillä.

– Aika lailla valmiista jutuista saa kelponäköisen annoksen. Onnistuu ihan 15 euron huoltisgrillillä.

Garam suosittelee hankkimaan piippusytyttimen hiiliä varten, jolloin sytytysnestettä ei tarvitse käyttää, eikä sen maku tartu ruokaan. Lisäksi hiilet kannattaa asetella grillin pohjalle esimerkiksi vain toiselle puoliskolle, jolloin grilliin saa erilaisia paistoalueita. Suoraan hiilien yläpuolella grillataan paistopinnat ja hiilettömällä alueella ruoka voi kypsyä ilman palamista 

– Se mikä täytyy muistaa, kun grillataan pallogrillillä on, että usein siinä vaiheessa kun ruoka on jo syöty, niin pallogrilli alkaa olla vasta valmis grillaukseen. Malttia siis, Garam vinkkaa.

Valmismarinadikin on ok, kunhan muistaa yhden tärkeän säännön

Kanaburgerin valmistamisessa Garam käytti valmiiksi marinoitua broileria. Sekin on kokin mukaan ihan ok, kunhan mielessä pitää yhden vinkin:

– Marinadin tehtävä on maustaa lihaa sisältä myös. Kun liha on marinoitu, niin ylimääräisen marinadin voi pyyhkiä pois – varsinkin, jos käyttää sitä mielestäni ihan kauheaa oranssia marinadia. Jos tykkää, niin voi käyttää, kunhan pyyhkii sen sitten pois. Marinadissa on aika paljon tärkkelystä ja se palaa siihen pintaan. Ei ole terveellistä, eikä hyvän makuista.

Mitä muuta olisi syytä muistaa pallogrillillä grillatessa? Millaisia grillihiiliä Garam suosittelee? Katso videolta Garamin vinkit grillaukseen ja kanaburgeriin. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja