Upea sää innostaa suomalaiset taas grillien äärelle. Jos haluat onnistua grilliruokien valmistamisessa mahdollisimman hyvin, paina mieleen nämä ohjeet.
Videolla vinkit wingsien valmistamiseen!
Kalifornialaisen Horn Barbeque -grilliravintolan omistaja ja ravintoloitsija Matt Horn paljastaa viisi yleistä grillausmokaa ja tavat, miten niiltä voidaan välttyä.
Matt itse kutsuu grillaamista lempinimellä ”the great unifier” eli ”suuri yhdistäjä”.
– Grillaaminen kokoaa kaikenlaiset ihmiset yhteen. Oli kyse sitten avotulesta luonnossa tai grillaamisesta ravintolan takapihalla – se on aina ollut asia, joka yhdistää ihmiset erimielisyyksistä huolimatta.
Grillauskulttuurissa kasvanut ravintoloitsija jakaakin nyt omat parhaat grillausvinkkinsä Insider-sivustolle.
Älä koskaan huuhtele lihaa
Lihan huuhteleminen on täysin turhaa. Se kasvattaa riskiä bakteereiden leviämiseen keittiössä ja voi myös viedä lihasta pois hyvää makua. Matt suositteleekin taputtelemaan lihan pinnan kuivaksi esimerkiksi talouspaperilla, mikäli haluaa pakatun lihan pinnasta ylimääräistä kosteutta pois.
Älä ylimausta
– Grillaamisessa yksi tärkeimmistä asioista on saada savuista makua ruokaan, Matt muistuttaa.