8:32

Huippukokki paljastaa parhaan grillausvinkkinsä suomalaisille: Mullistaa käsityksesi koko hommasta – "näin mehukkuus säilyy"

Huippukokki Pekka Terävä neuvoo grilliherkkujen kanssa

Juuri kansanvälisen The European Hospitality Foundation -tunnustuksen saanut ravintoloitsija Pekka Terävä kertoi Huomenta Suomi Extrassa vinkkejä siitä, miten grilliruoasta saa mehukasta.

Grillejä on nykyisin tarjolla joka lähtöön, mutta huipputehokkuus saattaa olla myös haitaksi. Huippukokki Pekka Terävä kertoo suosivansa itse puulämmitteistä grilliä, jossa ruoka valmistuu rauhassa. Voit katsoa koko keskustelun pääkuvan videolta.

Lempeää ja sosiaalista ruoanlaittoa

Terävä kertoo, että on itsekin välillä helisemässä nykygrillien tehokkuuden kanssa.

– Se on enemmän sellainen suoritus, kuin nautinto. Nämä huippugrillit ovat nykyään jo niin tehokkaita, että itse kokillakin tulee kiire, Terävä toteaa.

Terävä pitää hieman leppoisammasta grillauksesta, jossa puulämmitteisen grillin ympärille kokoonnutaan yhdessä laittamaan ruokaa.

– Grilli on vähän sellainen sosiaalinen magneetti – sellaista hellää ja lempeää grillaamista, niin ei tule kiire, vaikka olisi monta eri tuotetta grillissä, Terävä kertoo.

Mullistava vinkki: Grilliin kokonaisia tuotteita

Riippumatta siitä, millaisella grillillä ruokaa laitetaan, Terävä neuvoo laittamaan sinne kokonaisia tuotteita: kokonaista kanaa, kalaa ja vihanneksia. Unohda siis fileet ja pilkotut kasvikset. 

– Näin mehukkuus säilyy itse tuotteessa. Hirveen pieniä juttuja en lähtisi grilliin viemään, Terävä toteaa.

Yhdeksi vaikeimmista grillattavista Terävä mainitsee tonnikalan, jota toisaalta uhanalaisuutensa vuoksi ei suositella kovasti syötävänkään. Tonnikala valmistuu todella nopeasti ja menee helposti liian kuivaksi, varsinkin supertehokkaassa grillissä.

Sama vinkki koskee myös vegaanisia grillattavia, eli kasviksia ei kannata lähteä pilkkomaan liian pieniin osiin, vaan esimerkiksi kukkakaalikin kannattaa kypsentää grillissä kokonaisena.

– Ihan kaikki vihannekset perunasta lähtien pysyvät mehukkaina, kun hiillos on oikeanlainen, Terävä vinkkaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja