Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokki paljastaa parhaan grillausvinkkinsä suomalaisille: Mullistaa käsityksesi koko hommasta – "näin mehukkuus säilyy"

8:32Huippukokin kesäherkutHuippukokki Pekka Terävä neuvoo grilliherkkujen kanssa
Julkaistu 20.05.2019 17:05

Emmi Niiniaho

Juuri kansanvälisen The European Hospitality Foundation -tunnustuksen saanut ravintoloitsija Pekka Terävä kertoi Huomenta Suomi Extrassa vinkkejä siitä, miten grilliruoasta saa mehukasta.

Grillejä on nykyisin tarjolla joka lähtöön, mutta huipputehokkuus saattaa olla myös haitaksi. Huippukokki Pekka Terävä kertoo suosivansa itse puulämmitteistä grilliä, jossa ruoka valmistuu rauhassa. Voit katsoa koko keskustelun pääkuvan videolta.

Lempeää ja sosiaalista ruoanlaittoa

Terävä kertoo, että on itsekin välillä helisemässä nykygrillien tehokkuuden kanssa.

– Se on enemmän sellainen suoritus, kuin nautinto. Nämä huippugrillit ovat nykyään jo niin tehokkaita, että itse kokillakin tulee kiire, Terävä toteaa.

Terävä pitää hieman leppoisammasta grillauksesta, jossa puulämmitteisen grillin ympärille kokoonnutaan yhdessä laittamaan ruokaa.

– Grilli on vähän sellainen sosiaalinen magneetti – sellaista hellää ja lempeää grillaamista, niin ei tule kiire, vaikka olisi monta eri tuotetta grillissä, Terävä kertoo.

Mullistava vinkki: Grilliin kokonaisia tuotteita

Riippumatta siitä, millaisella grillillä ruokaa laitetaan, Terävä neuvoo laittamaan sinne kokonaisia tuotteita: kokonaista kanaa, kalaa ja vihanneksia. Unohda siis fileet ja pilkotut kasvikset. 

– Näin mehukkuus säilyy itse tuotteessa. Hirveen pieniä juttuja en lähtisi grilliin viemään, Terävä toteaa.

grillivihannesKun vihannekset grillaa kokonaisina, ne säilyvät mehukkaampina.Shutterstock

Yhdeksi vaikeimmista grillattavista Terävä mainitsee tonnikalan, jota toisaalta uhanalaisuutensa vuoksi ei suositella kovasti syötävänkään. Tonnikala valmistuu todella nopeasti ja menee helposti liian kuivaksi, varsinkin supertehokkaassa grillissä.

Sama vinkki koskee myös vegaanisia grillattavia, eli kasviksia ei kannata lähteä pilkkomaan liian pieniin osiin, vaan esimerkiksi kukkakaalikin kannattaa kypsentää grillissä kokonaisena.

– Ihan kaikki vihannekset perunasta lähtien pysyvät mehukkaina, kun hiillos on oikeanlainen, Terävä vinkkaa.

Lue myös: Huippukokki Hans Välimäki paljastaa kesäisen grillisuosikkinsa: ”Todella simppeliä ja todella maukasta"

Lisää aiheesta:

Kari Aihinen vinkkaa yllättävän grillattavan: "Häiriintyneen oudon, mutta superhyvän makuinen"Grilliruokaa edullisesti: Viisi vinkkiä, joilla säästät rahaa grillatessaKari Aihisella on selkeä mielipide porsaanlihan kypsennykseen – tekee vastoin toitotettuja oppeja: "Ei semmoista possua syö kukaan"Kari Aihiselta tärkeä muistutus – älä koskaan tee näin grilliruoalle: "Supersupertärkeä juttu"Oletko jo hurahtanut? Suomalaiset lihamestarit povaavat kesän kovinta grillihittiä: "Näet mehevät grillilihat, kuulet rauhoittavan tirinän, tunnet huumaavan tuoksun"Grillauksen Suomen mestari muistuttaa yleisestä grillausmokasta – ”muuten kaikki hyvät lihasnesteet valuvat leikkuulaudalle
GrillausGrilliHuomenta SuomiHuomenta SuomiKesäMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus
  • 21.7.12:37
    Tulipalot

    Vältä yleinen sammutusmoka, jos grilli leimahtaa

  • 14.7.17:28
    Kesämyytit

    Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 24.6.10:53
    Ruoka

    4 asiaa, jotka jokaisen kanaa grillaavan tulee huomioida

  • 22.6.12:38
    Kierrätys

    Kierrätätkö hanapakkauksen oikein? Näin lajittelet juhannusjätteet