Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihiselta tärkeä muistutus – älä koskaan tee näin grilliruoalle: "Supersupertärkeä juttu"

1:18Kari Aihinen muistuttaa tärkeästä säännöstä: Älä koskaa tee näin grilliruoalle
Julkaistu 14.04.2021 13:23

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu kokki Kari ”Kape” Aihinen antoi lihayhtiö HK:n järjestämässä tilaisuudessa omat grillausvinkkinsä alkavalle kaudelle.

Videolla Kapen tärkeimmät grillausvinkit!

Kesä on pian täällä ja monissa suomalaispihoissa grillit ovat jo kuumina. Suomalainen lihayhtiö HK Scan esitteli keskiviikkona medialle kevään ja kesän uutuustuotteensa. Samalla kerrottiin myös vuoden 2021 kuumimmista grillaustrendeistä.

Suomalaisten grilleissä kuumenevat tänäkin kesänä niin lihaisat makkarat kuin burgeritkin, mutta kasvavina ilmiöinä nähdään myös muun muassa vegetuotteet sekä uudet fileiden ja paistien kaltaiset erikoisleikkuut lihasta. Artesaanituotteiden kohdalla laajennetaan myös grillaustarvikkeisiin. Esimerkiksi grillihiilistä ja briketeistä etsitään nyt laatua ja hifistelyä.

–  Maailma on "räjähtämässä" tämän kanssa, eli ei olekaan enää sitä yhtä perushiiltä tai -brikettiä, jolla grillataan, HK Scanin markkinointijohtaja Mikko Järvinen toteaa.

Kari Aihisen tärkeimmät grillausvinkit

Tilaisuudessa omat grillaustärppinsä antoi myös suomalaisten rakastama televisiokokki, keittiömestari Kari ”Kape” Aihinen. HK:n mainoskasvoksi pestattu Aihinen jakoi suomalaisille muutamia olennaisia grillausvinkkejä, jotka jokaisen olisi syytä pitää mielessä. 

Grillaaminen tulee Kapen mukaan aloittaa aina niin sanotusti puhtaalta pöydältä.

– Puhtaus on puoli ruokaa. Voiko ärsyttävämpää olla kuin se, että kun tulet grillaamaan, niin edellinen käyttäjä on jättänyt grillin likaiseksi.

Kape muistutti myös, että grillaaminen on grillaamista ja hauduttaminen on hauduttamista. On siis odotettava rauhassa grillin kuumenemista, ennen kuin voi laittaa tuotteen grilliin. Kaikista tärkeimmäksi vinkiksi Kape nosti kuitenkin sen, mitä tapahtuu grillaamisen jälkeen.

– Tässä kohtaa tulee myös yksi grillaamisen supersupertärkeä juttu: koskaan grillattua tuotetta ei saa nauttia suoraan grillistä. Aina annetaan vetäytyä, oli kyse sitten lihasta, kasviksesta tai kalasta.

Miten lihan tulisi vetäytyä ja mitä muita tärkeitä grillausvinkkejä Kapella on? Katso videolta.

Lue myös: Kari Aihinen sujauttaa nakkikeittoon salaisen raaka-aineen: "Onko tämä taivaallista vai ylivoimaista?"

Lisää aiheesta:

Grilliruokaa edullisesti: Viisi vinkkiä, joilla säästät rahaa grillatessaKari Aihinen muistuttaa: Älä tee näin, kun grillaat kasviksiaKari Aihiselta mahtava salaattivinkki: Helposti hyvää tomaatista ja fetasta – valmistustapa voi yllättääKari Aihisella on selkeä mielipide porsaanlihan kypsennykseen – tekee vastoin toitotettuja oppeja: "Ei semmoista possua syö kukaan"Oletko jo hurahtanut? Suomalaiset lihamestarit povaavat kesän kovinta grillihittiä: "Näet mehevät grillilihat, kuulet rauhoittavan tirinän, tunnet huumaavan tuoksun"Huippukokki paljastaa parhaan grillausvinkkinsä suomalaisille: Mullistaa käsityksesi koko hommasta – "näin mehukkuus säilyy"
GrillausKari AihinenRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus
  • 21.7.12:37
    Tulipalot

    Vältä yleinen sammutusmoka, jos grilli leimahtaa

  • 14.7.17:28
    Kesämyytit

    Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 24.6.10:53
    Ruoka

    4 asiaa, jotka jokaisen kanaa grillaavan tulee huomioida

  • 22.6.12:38
    Kierrätys

    Kierrätätkö hanapakkauksen oikein? Näin lajittelet juhannusjätteet