Näillä vinkeillä grillaat aina taatusti hyvää makkaraa.
Grilllimakkara kuuluu olennaisena osana suomalaisten kesään – kuten varhaisperunat ja mansikatkin. Kerroimme aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla makkaran pitävän yhä pintansa suosituimpana grillattavana, vaikka kananfileet haastavatkin jo kovaa vauhtia suosikkia.
Kesäisin grillimakkaroita myydään noin 40 miljoona euron ja 6,2 miljoonan kilon edestä. Tämä tarkoittaa noin 1,5 kiloa grillimakkaraa aikuista suomalaista kohti.
Makkaran grillaaminen on todella yksinkertaista, eikä siinä voi mennä kovin pahasti metsään. Muutama oleellinen valmistusvinkki kuitenkin kannattaa pitää mielessä.
Lue myös: Grillimakkaran haastaja! Suomalaisilla on uusi grillilihasuosikki
Älä laita makkaraa grilliin suoraan jääkaapista
Grillimakkaroita on tarjolla kaupoissa moneen makuun ja makkaran paras valmistustapa riippuu toki tuotetyypistä. Tietyt perussäännöt pätevät kuitenkin lähes kaikkiin makkaroihin.