Kari Aihinen perusti Vantaalle haamuravintolan, jossa ei yhtään asiakaspaikkaa – tästä on kyse

KariAihinen-vietävä1
Kari Aihinen lähti mukaan valmisruokabisnekseen ja perusti haamuravintolan. HK

MTV:n ruokaohjelmista tuttu keittiömestari Kari Aihinen tekee jälleen uuden aluevaltauksen ja ryhtyy ravintoloitsijaksi haamuravintolaan. 

Videolla Kari Aihisen vinkit Pellinkiläisen makaronilaatikon valmistamiseen.

Keittiömestari Kari "Kape" Aihinen on perustanut Vantaalle niin sanotun haamuravintolan. Vietävä-niminen ravintolakeittiö on rakennettu HKScanin Vantaan yksikön tiloihin. Asiakaspaikkoja tämän ravintolakeittiön yhteydessä ei ole ainuttakaan, koska keittiössä valmistettava ravintolaruoka viedään markettien tiskeille, ja sitä kautta suomalaisiin ruokapöytiin ympäri maan. 

Pellinkiläistä makaronilaatikkoa ja Matinkylän kanaa valmisruokana

Uuden konseptin ideana on tarjota helppoa valmisruokaa pienellä twistillä. Kapen luotsaamat kokit valmistavat kokin resepteillä erilaisia annoksia. Vietävä-valmisruokia myydään valituissa marketeissa. Annosten joukossa ovat muun muassa Kape Aihisen klassikot, Pellinkiläinen makaronilaatikko sekä Matinkylän kana. Aihinen on jakanut näiden molempien ruokien ohjeet myös MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen reseptipankkiin.

Pellinkiläisen makaronilaatikon resepti tarttui Aihisen mukaan aikoinaan ravintola Savoysta, jossa se oli henkilökunnan ruokaa. Makaronilaatikon nimessä oleva Pellinki viittaa Porvoossa sijaitsevaan saareen.

– Makaronilaatikon alkuperäisessä reseptissä ainekset laitetaan vuokaan muna-kermaseoksen kanssa ja laatikko jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä päivänä. Vietävä-keittiössä kokit soveltavat reseptiä, ja lopputulos on yhtä herkullinen, Aihinen kertoo nyt.

Matinkylän kanan maun salaisuus löytyy sen sijaan Aasiasta ja reseptin luoja Espoon Matinkylästä. 

– Espoon Matinkylässä asusteli aikanaan kokkikollegani Pauli Ojala. Nappasin häneltä tämän reseptin. Vaikka herkun nimi tulee Espoon Matinkylästä, siinä maistuvat Aasian herkulliset maut, kuten chili, limemehu ja thaibasilika, kertoo Aihinen. 

Toiminta laajenee alkuvuonna 2022

Tällä hetkellä Kapen valmisruoka-annosten joukosta löytyy myös Omenalla glaseerattua Rypsiporsaan kylkeä.

– Porsaankylki on possunlihojen alfa ja omega. Tässä on versio, jossa maun muhkeuttaa omena. Varsinainen le classique, vinkkaa Aihinen.

Suunniteltujen ruokien listalla on kuitenkin jo yli 60 erilaista vaihtoehtoa ja klassikoiden lisäksi on luvassa muun muassa lisukkeita sekä hieman spesiaalimpia annoksia.

Valmisruokasarjan raaka-aineet tulevat HK:lta ja annoksissa käytettävä liha on suomalaista. Vietävä-konseptin aterioiden myynti on nyt käynnistynyt pilottimyymälöissä, joista ensimmäiset olivat Turussa. Täydessä vauhdissa  keittiön toiminta on alkuvuonna 2022. Ateriat myydään kauppojen palvelutiskeiltä ja pakattuina tuotteina.

Nappaa Kapen reseptit:


Videolta näet, miten alkuperäinen Pellinkiläinen makaronilaatikko valmistuu:

8:14

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja