Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihinen perusti Vantaalle haamuravintolan, jossa ei yhtään asiakaspaikkaa – tästä on kyse

Kari Aihinen lähti mukaan valmisruokabisnekseen ja perusti haamuravintolan.
Kari Aihinen lähti mukaan valmisruokabisnekseen ja perusti haamuravintolan.HK
Julkaistu 01.12.2021 10:59

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

MTV:n ruokaohjelmista tuttu keittiömestari Kari Aihinen tekee jälleen uuden aluevaltauksen ja ryhtyy ravintoloitsijaksi haamuravintolaan. 

MTV Uutisille langettava päätös Julkisen sanan neuvostolta

Keittiömestari Kari "Kape" Aihinen on perustanut Vantaalle niin sanotun haamuravintolan. Vietävä-niminen ravintolakeittiö on rakennettu HKScanin Vantaan yksikön tiloihin. Asiakaspaikkoja tämän ravintolakeittiön yhteydessä ei ole ainuttakaan, koska keittiössä valmistettava ravintolaruoka viedään markettien tiskeille, ja sitä kautta suomalaisiin ruokapöytiin ympäri maan. 

Pellinkiläistä makaronilaatikkoa ja Matinkylän kanaa valmisruokana

Vietävä_annoskuvat_savulohipasta_02927
Kari Aihisen Vietävä-sarjan valmisruokia.HK

Uuden konseptin ideana on tarjota helppoa valmisruokaa pienellä twistillä. Kapen luotsaamat kokit valmistavat kokin resepteillä erilaisia annoksia. Vietävä-valmisruokia myydään valituissa marketeissa. Annosten joukossa ovat muun muassa Kape Aihisen klassikot, Pellinkiläinen makaronilaatikko sekä Matinkylän kana. Aihinen on jakanut näiden molempien ruokien ohjeet myös MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen reseptipankkiin.

Pellinkiläisen makaronilaatikon resepti tarttui Aihisen mukaan aikoinaan ravintola Savoysta, jossa se oli henkilökunnan ruokaa. Makaronilaatikon nimessä oleva Pellinki viittaa Porvoossa sijaitsevaan saareen.

– Makaronilaatikon alkuperäisessä reseptissä ainekset laitetaan vuokaan muna-kermaseoksen kanssa ja laatikko jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä päivänä. Vietävä-keittiössä kokit soveltavat reseptiä, ja lopputulos on yhtä herkullinen, Aihinen kertoo nyt.

Vietävä_DSC07289Kape luotsaa kokkeja Vietävä-ravintolassaan.HK

Matinkylän kanan maun salaisuus löytyy sen sijaan Aasiasta ja reseptin luoja Espoon Matinkylästä. 

– Espoon Matinkylässä asusteli aikanaan kokkikollegani Pauli Ojala. Nappasin häneltä tämän reseptin. Vaikka herkun nimi tulee Espoon Matinkylästä, siinä maistuvat Aasian herkulliset maut, kuten chili, limemehu ja thaibasilika, kertoo Aihinen. 

Toiminta laajenee alkuvuonna 2022

Tällä hetkellä Kapen valmisruoka-annosten joukosta löytyy myös Omenalla glaseerattua Rypsiporsaan kylkeä.

– Porsaankylki on possunlihojen alfa ja omega. Tässä on versio, jossa maun muhkeuttaa omena. Varsinainen le classique, vinkkaa Aihinen.

Suunniteltujen ruokien listalla on kuitenkin jo yli 60 erilaista vaihtoehtoa ja klassikoiden lisäksi on luvassa muun muassa lisukkeita sekä hieman spesiaalimpia annoksia.

Valmisruokasarjan raaka-aineet tulevat HK:lta ja annoksissa käytettävä liha on suomalaista. Vietävä-konseptin aterioiden myynti on nyt käynnistynyt pilottimyymälöissä, joista ensimmäiset olivat Turussa. Täydessä vauhdissa  keittiön toiminta on alkuvuonna 2022. Ateriat myydään kauppojen palvelutiskeiltä ja pakattuina tuotteina.

Päivitys 28.1.2022: Artikkelin sitaatit ovat peräisin HKScanin tiedotteesta, jossa kerrotaan Aihisen uudesta aluevaltauksesta.

Nappaa Kapen reseptit:

MAtinkylän kanaMatinkylän kanaa MTV:n keittiössä valmistettuna.MTV

Kari Aihisen Matinkylän kana (eli thaimaalaisittain Pad kra pao gai)

Makaronilaatikko Kari Aihisen tapaan eli Pellinkiläinen makaronilaatikko

Videolta näet, miten alkuperäinen Pellinkiläinen makaronilaatikko valmistuu:

8:14Pellinkiläinen makaronilaatikko

Lisää aiheesta:

Hans Välimäki tyrmää yleisen harhaluulon suosikkipastoistaRuokaa ilman uunia! Kari Aihisen superhelppo keitto valmistuu blenderissä: "Onko hyvää? Täydellistä!"Hans Välimäki tekee nyt 80 euron kotiruokabokseja: "Ihmisten pitää edelleen syödä"Oletko jo testannut Kari Aihisen makaronilaatikkoa? Yksi oleellinen valmistusjuju, jota et ole tullut ajatelleeksiYksi yllättävä ruoka on Kari Aihisen mukaan ylitse muiden – voittaa jopa suositun lohipastan: "Se on h*****in hyvä"Kari Aihisen vinkkaama helppo kanaresepti, jota kaikki rakastavat: Varma luottoresepti!
RavintolatKari AihinenRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat