Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäki tyrmää yleisen harhaluulon suosikkipastoista

2:13Italialainen pasta, jota jokaisen kannattaisi maistaa! Hans Välimäen cacio e pepe -vinkitKATSO MYÖS VIDEO: Tässä on italialainen pasta, jota jokaisen kannattaisi maistaa! Hans Välimäen vinkit cacio e pepe -pastan valmistamiseen.
Julkaistu 08.09.2023 09:59

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hans Välimäen uudessa ravintolassa pääosassa ovat italialaiset klassikot, mutta turhantarkkoja reseptien suhteen ei kuitenkaan olla. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla uutisoitiin toukokuussa keittiömestari Hans Välimäen uusista ravintolasuunnitelmista. Michelin-kokki Hans Välimäki sekä keittiömestari Arto Rastas tiimeineen avaavat Helsingin ydinkeskustaan syksyllä 2023 kaksi ravintolaa: italialaisen "bistron" sekä brittiläisestä ruokakulttuurista inspiroituvan, mereneläviin ja riistaan painottuvan gastropubin. 

Italian Bistro Gina on sisarravintola Bistro Bardotille. Hans Välimäen ja Arto Rastaan lisäksi ravintoloiden taustalla vaikuttavat Maria Von Graevenitz-Välimäki sekä Miika Lönn. Ravintolassa tarjoillaan italialaisia klassikoita modernilla otteella.

Korkeavuorenkadulle virallisesti 19.9. avautuva Italian Bistro Gina tarjoilee italialaisia klassikoita modernilla otteella. Vaikka Ginan ruokalistalta löytyykin monta tuttua italialaista ruokaa, rikotaan ravintolassa myös rajoja – sen kertoo jo bistro-nimityksen käyttö italialaisen ravintolan yhteydessä. 

Lue myös: Kaksi uutta ravintolaa – Hans Välimäki kommentoi yllätysvetoaan: "Tässä kävi vähän niin, että…"

"Millään ei ole mitään väliä, kunhan ruoka maistuu hyvältä"

Hans Välimäki avasi ravintolansa filosofiaa tarkemmin torstaina järjestetyssä mediatilaisuudessa. Italiassa ruokatutkimusmatkoilla vieraillut Välimäki kertoo tajunneensa, että muualla maailmassa suhtaudutaan italialaiseen ruokaan niiden alkuperämaata tiukemmin. 

– Kaikkihan me olemme italialaisen keittiön asiantuntijoita. Kaikki on syönyt ainakin jossain vaiheessa elämäänsä spagettia, Välimäki heitti pilke silmäkulmassaan ja jatkoi:

– Nyt kun kävimme Italiassa pari viikkoa sitten läpi nimenomaan erilaisia pastapaikkoja, niin siellä käytettiin pastoissa muun muassa ihan surutta kermaa ja voita. Oikeastaan millään ei ole mitään väliä, kunhan se ruoka maistuu hyvältä.

Yleinen harhaluulo on, että klassikkopastat tulisi valmistaa millilleen oikein ja vain tietyt raaka-aineet ovat niissä sallittuja. Välimäen mukaan ei kuitenkaan ole olemassa mitään yhtä linjaa italialaisten suosikkipastojen suhteen, kuten monet luulevat. 

– Se antoi minulle helpottavan tunteen. Me pyrimme tekemään niillä raaka-aineilla, mitä täällä on saatavilla niin hyvää ruokaa kuin osamme.

Tuore- vai kuivapastaa?

tuorepasta

Bisto Ginan ruokalistalta löytyy siis ainakin pastaa eri muodoissa ja pasta valmistetaan ravintolan keittiössä käsin. Välimäki kertoo kinastelleensa pitkään, lähinnä itsensä kanssa siitä, kumpi on parempaa: tuore- vai kuivapasta.

– Todellisuudessa tämä väittely on täysin tarpeetonta, sillä molemmat vaihtoehdot ovat erinomaisia. Joskin itse tehdyn pastan valmistaminen on erityisen palkitsevaa ja siinä vaan on "sitä jotain". 

Välimäki jakoi myös oman ohjeensa pastataikinaan: Pastataikina – itse tehty tuorepasta Hans Välimäen ohjeella

Lue myös: Makaronilaatikko muuttuu epäterveelliseksi, jos teet sen näin – Hanna Partanen muistuttaa ruoanlaiton sudenkuopista

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Lisää aiheesta:

Hans Välimäeltä yllättävä peliliike: "Nyt tuntui, että oli oikea aika"Hans Välimäki vinkkaa pastaohjeen "köyhään keittiöön" – oletko maistanut tätä?Michelin-tähtikokki avaa uuden ravintolan Helsinkiin – lounaan hinta mietityttää: "11,3 eurolla on lähes mahdotonta tänä päivänä tehdä hyvää ruokaa"Hans Välimäki avasi uuden ravintolan älyttömässä tilanteessa – vaihtoehdot olivat vähissä: "Soitin Artolle, että ei s*****a, mitäs me nyt tehdään"Hans Välimäeltä yllätysveto! Legendaarisen Palacen jättänyt keittiömestari avaa uuden ravintolan – konsepti kaukana fine diningistaHans Välimäki jättää perustamansa ravintolaketjun: "On aika siirtyä eteenpäin"
PastaHans VälimäkiRavintolatMakuja
Itse tehty tuorepasta on herkullista!MTV

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • ma11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"