Hans Välimäki tyrmää yleisen harhaluulon suosikkipastoista

Italialainen pasta, jota jokaisen kannattaisi maistaa! Hans Välimäen cacio e pepe -vinkit 2:13 Italialainen pasta, jota jokaisen kannattaisi maistaa! Hans Välimäen cacio e pepe -vinkit
KATSO MYÖS VIDEO: Tässä on italialainen pasta, jota jokaisen kannattaisi maistaa! Hans Välimäen vinkit cacio e pepe -pastan valmistamiseen.

Hans Välimäen uudessa ravintolassa pääosassa ovat italialaiset klassikot, mutta turhantarkkoja reseptien suhteen ei kuitenkaan olla. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla uutisoitiin toukokuussa keittiömestari Hans Välimäen uusista ravintolasuunnitelmista. Michelin-kokki Hans Välimäki sekä keittiömestari Arto Rastas tiimeineen avaavat Helsingin ydinkeskustaan syksyllä 2023 kaksi ravintolaa: italialaisen "bistron" sekä brittiläisestä ruokakulttuurista inspiroituvan, mereneläviin ja riistaan painottuvan gastropubin. 

Italian Bistro Gina on sisarravintola Bistro Bardotille. Hans Välimäen ja Arto Rastaan lisäksi ravintoloiden taustalla vaikuttavat Maria Von Graevenitz-Välimäki sekä Miika Lönn. Ravintolassa tarjoillaan italialaisia klassikoita modernilla otteella.

Korkeavuorenkadulle virallisesti 19.9. avautuva Italian Bistro Gina tarjoilee italialaisia klassikoita modernilla otteella. Vaikka Ginan ruokalistalta löytyykin monta tuttua italialaista ruokaa, rikotaan ravintolassa myös rajoja – sen kertoo jo bistro-nimityksen käyttö italialaisen ravintolan yhteydessä. 

"Millään ei ole mitään väliä, kunhan ruoka maistuu hyvältä"

Hans Välimäki avasi ravintolansa filosofiaa tarkemmin torstaina järjestetyssä mediatilaisuudessa. Italiassa ruokatutkimusmatkoilla vieraillut Välimäki kertoo tajunneensa, että muualla maailmassa suhtaudutaan italialaiseen ruokaan niiden alkuperämaata tiukemmin. 

– Kaikkihan me olemme italialaisen keittiön asiantuntijoita. Kaikki on syönyt ainakin jossain vaiheessa elämäänsä spagettia, Välimäki heitti pilke silmäkulmassaan ja jatkoi:

– Nyt kun kävimme Italiassa pari viikkoa sitten läpi nimenomaan erilaisia pastapaikkoja, niin siellä käytettiin pastoissa muun muassa ihan surutta kermaa ja voita. Oikeastaan millään ei ole mitään väliä, kunhan se ruoka maistuu hyvältä.

Yleinen harhaluulo on, että klassikkopastat tulisi valmistaa millilleen oikein ja vain tietyt raaka-aineet ovat niissä sallittuja. Välimäen mukaan ei kuitenkaan ole olemassa mitään yhtä linjaa italialaisten suosikkipastojen suhteen, kuten monet luulevat. 

– Se antoi minulle helpottavan tunteen. Me pyrimme tekemään niillä raaka-aineilla, mitä täällä on saatavilla niin hyvää ruokaa kuin osamme.

Tuore- vai kuivapastaa?

Bisto Ginan ruokalistalta löytyy siis ainakin pastaa eri muodoissa ja pasta valmistetaan ravintolan keittiössä käsin. Välimäki kertoo kinastelleensa pitkään, lähinnä itsensä kanssa siitä, kumpi on parempaa: tuore- vai kuivapasta.

– Todellisuudessa tämä väittely on täysin tarpeetonta, sillä molemmat vaihtoehdot ovat erinomaisia. Joskin itse tehdyn pastan valmistaminen on erityisen palkitsevaa ja siinä vaan on "sitä jotain". 

Välimäki jakoi myös oman ohjeensa pastataikinaan: Pastataikina – itse tehty tuorepasta Hans Välimäen ohjeella

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat