Yksi yllättävä ruoka on Kari Aihisen mukaan ylitse muiden – voittaa jopa suositun lohipastan: "Se on h*****in hyvä"

Kukkakaali paahdettu
Paahdettu kukkakaali on Aihisen vegesuosikki. Kuvituskuva. Shutterstock

Televisiosta tuttu kokki Kari Aihinen ylistää erityisesti yhtä tuoreen keittokirjansa reseptiä. Tämä vegeresepti vie taatusti sinunkin kielesi mennessään!

Kari "Kape" Aihisen uutuuskirja Kapen parhaat (Tammi 2019) kokoaa yksiin kansiin suosikkikokin reseptejä viimeiseltä seitsemältä vuodelta. 

– Perheenisänä ja Kaappaus keittiössä -Kapena haluan kannustaa vanhempia tekemään ruokaa yhdessä perheen kanssa. Jos keittiössä on aina se yksi ja sama ihminen, kuten kiireessä ateriaa nysväävä äiti tai isä, ei ole ihme, jos ruoanlaitto ei varsinaisesti tunnu kutsumukselta. Mutta jos yksi kuorii perunat, toinen tekee salaatin, kolmas kattaa pöydän ja neljäs valmistaa pääruoan, tekemisessä on jo ihan eri meininki, Aihinen tiivistää kirjan esipuheessa. 

Rapea kukkakaali ja satay-kastike ylitse muiden

Kirjassa on mukana monia Kapen klassikoita, kuten Pellinkiläinen makaronilaatikko ja kotoisa lihamureke nimeltä Markku

– Yksi suosituimmista respteistäni on savulohipasta, joka on kulkenut mukanani vuodesta 1994, Aihinen kertoo MTV:lle.

Tämä pasta on Aihisen arkiruokasuosikki ja ohje currylla maustettuun savulohipastaan löytyy myös MTV:n reseptipankista.

Yksi uutuuskirjan resepteistä on Kapen mukaan kuitenkin savulohipastaakin parempi. Turkulaisravintola Rosteria pyörittävä Aihinen nimittäin rakastaa kukkakaalia ja satay-kastiketta.

– Se on h*****in hyvä ja suosikkivegeannokseni! Aihinen ylistää.

Annos on tarjolla myös Aihisen Roster-ravintolassa.

Kokki kertoo tehneensä kyseistä ruokaa useampaan otteeseen myös mökkiolosuhteissa. Silloin reseptissä voi oikaista ja unohtaa tehosekoittimen käytön.

–  Jos ei jaksa sitä satay-kastiketta tehdä niin vaikeesti, niin voi vaan pilkkoa ja murskata ainekset kookoskermaan. Silloin lopputulos on vähän sattumainen, mutta erittäin hyvä, Aihinen vinkkaa.

Kari Aihinen valmisti pellinkiläistä makaronilaatikkoa Huomenta Suomessa vuonna 2017. Katso videolta, miten makaronilaatikko valmistuu!

8:14

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja