Kari Aihisen mukaan hävikki vähenee suunnittelemalla, mutta ylijääneestä kinkusta saa myös aikaiseksi herkullisen annoksen.
Tuleva joulu on monelle haastava monella tapaa. Kohonneet energiakustannukset sekä ruoan hinta on saanut suomalaiset todella harkitsemaan joulun ruokapöydän antimia.
Kokki Kari "Kape" Aihinen kertoi marraskuussa HKScanin mediatilaisuudessa viettävänsä itse joulua äitinsä "pitopalvelussa", kuten aikaisemmatkin 50 vuotta. Perinteissä joulussa on aina oltava kinkun lisäksi äidin tekemää kotijuustoa, pienen pieniä lihapullia sekä kimpassa tehtyä italiansalaattia.
Huippukokki jakoi myös muutaman vinkin, joiden avulla karsittukin joulupöytä on onnistunut.
Nappaa talteen myös resepti, jota varten kannattaa melkeinpä tarkoituksella jättää hieman kinkkua syömättä.
Lue myös: Danin nerokas vaihtoehto perinteiselle joulukinkulle – vain tunnin uunissa
Kapen vinkit fiksuun ruoanlaittoon: "Älkää lämätkö kaikkia ruokia kerralla esille"
Aihinen toteaa kokemuksestaan Kaappaus keittiössä -ohjelman teossa, että ensimmäinen vinkki ruokahävikin vähentämiselle suomalaisperheissä on suunnitelmallisuus.
