Danin nerokas vaihtoehto perinteiselle joulukinkulle – vain tunnin uunissa

8:19 Joulukinkun voi valmistaa uunissa sähköä säästäen! Keittiömestari Dani paljastaa niksin
KATSO MYÖS VIDEO: Joulukinkun voi valmistaa uunissa sähköä säästäen! Keittiömestari Dani paljastaa niksin

Keittiömestari Dani Hänninen kehitteli sähköä säästävän joulumenun. Hänninen kertoi torstaina MTV:n Uutisaamussa vinkkinsä joulunajan kokkailuun ja vinkkasi myös nerokkaan kasviskorvikkeen joulukinkulle.

MasterChef Suomi -ohjelmastakin tuttu, ravintola Wellamon keittiömestari Dani Hänninen suunnitteli sekä aikaa että sähköä säästävän joulumenun. Herkut valmistuivat osana Motivan ja Hävikkifoorumin Astetta rennompi joulu -kampanjaa. Aiheesta kertoo Kuluttajaliitto tiedotteessaan.

Keittiömestari vieraili torstaina MTV:n Uutisaamussa ja antoi vinkkejään joulunajan kokkailuun. Dani vinkkasi muun muassa, miten kinkun saa paistettua kotiuunissa sähköä säästäen.

– Olen sen testannut, niin kyllä siitä tulee aika pirun hyvää. Ei se klassisesta eroa millään tavalla. Voi tehdä sinappihunnun ja laittaa neilikoita päälle, Dani totesi.

Danin nerokas mukakinkku

Lihaisa joulukinkku ei kuitenkaan maistu kaikille ja kinkun kasviskorvikkeet ovatkin vuosi vuodelta kasvattaneet suosiotaan. Niinpä Dani Hännien päätti loihtia niin sanotun mukakinkun, eli kasvisversion joulukinkusta. Kyseessä on sellerikinkku, jonka paistaminen uunissa vie vain tunnin.

– Se on mukulaselleri, joka on paahdettu tunnin ajan uunissa, sen jälkeen kuorittu ja siihen on tehty siirappi-sinappi-korppujauhohuntu. Ja vähän neilikkaa. Oikein maistuvaa!

Uutisaamu nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Mitkä ovat tyypillisiä virheitä, joita suomalaiset tekevät kokatessaan energiatehokkuuteen ja ruokahävikkiin liittyen? Miten joulukinkku kannattaa uunissa valmistaa sähköä säästäen? Katso videolta yltä Dani Hännisen haastattelu Uutisaamussa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja