Hintojen nousu näkyy joulupöydässä: Näin moni suomalainen aikoo karsia antimista

Ruoan hinta nousee vauhdilla – näin se iskee kotitalouksiin 9:09 Ruoan hinta nousee vauhdilla – näin se iskee kotitalouksiin
KATSO MYÖS: Ruoan hinta nousee vauhdilla – näin se iskee kotitalouksiin.

Noin puolet suomalaisista harkitsee tänä vuonna jouluruokia erityisen tarkkaan.

Useimmille suomalaisista jouluruoka kuuluu olennaisesti joulun viettoon.

Keittiötuotteisiin erikoistuneen Fredman Groupin marraskuussa teetättämän kyselyn mukaan moni aikoo kuitenkin karsia tänä vuonna joulupöydän antimista. Tutkimukseen vastasi 1000 henkilöä, joista miehiä oli 500, naisia 497 ja muunsukupuolisia kaksi.

43 prosenttia kyselyyn vastanneista aikoo kitsastella jouluruokien valikoiman suhteen ja kolmannes kertoi, että myös sähkön hinta vaikuttaa jouluruokien valmisteluun.

S-ryhmän tuoreen kyselyn mukaan jopa 53 prosenttia suomalaisista joutuu miettimään vähintään jonkin verran jouluruokien hankintaa hintojen nousun vuoksi.

Valmisruokien suosio kasvaa myös joulupöydässä

Fredmanin kyselyn mukaan 60 prosenttia suomalaisista ei ole kuitenkaan valmiita tinkimään perinteisistä jouluruoista.

– Ruoka tekee joulun ikään ja sukupuoleen katsomatta. Suomalaiset rakastavat joulun ruokaperinteitä. Ainoastaan 15 prosenttia on ottanut joulupöytään vaikutteita muista maista, Fredmanin keittiömestari Ville Parkkinen kertoo yrityksen tiedotteessa.

75 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi, että jouluruokien tekeminen itse on osa joulun tunnelmaa, mutta joka neljäs suomalainen aikoo kuitenkin lisätä tänä vuonna valmisruokien osuutta joulupöydässä.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Varsinkin tietyt asiat halutaan ostaa valmiina: rosolli sekä piparkakku- ja torttutaikina.

Yli puolet suomalaisista kuitenkin tuunaa ostamiaan valmisruokia.

– Porkkana- ja lanttulaatikkoon voi lisätä kermaa, kanelia ja muskottipähkinää ja pinnan voi kuorruttaa korppujauholla. Ja vaikka sen rosollin ostaisikin valmiina, lisäämällä valkosipulia, kuutioitua omenaa ja muutaman tuoreen rosmariininoksan, fiilis on heti aivan omanlainen, Parkkinen vinkkaa.

Valmisruokien kasvava kysyntä on linjassa S-ryhmän datan kanssa, jossa valmisruokien ja pakasteiden myynnin havaittiin selkeästi kasvaneen.

Katso myös: Kari Aihinen antaa vinkit helpoista jouluherkuista

Kari Aihinen antaa vinkit helpoista jouluherkuista 7:18
Kari Aihinen antaa vinkit helpoista jouluherkuista.

Lähde: Fredman Group

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.