Kari Aihinen muistuttaa: Älä tee näin, kun grillaat kasviksia

Kari Aihinen muistuttaa: Älä tee näin, kun grillaat kasviksia 2:49 Kari Aihinen muistuttaa: Älä tee näin, kun grillaat kasviksia

Suomalaisille tuttu kokki Kari ”Kape” Aihinen antoi lihayhtiö HK:n järjestämässä tilaisuudessa omat grillausvinkkinsä alkavalle kaudelle. Kape valmisti myös muutamia herkullisia lisukkeita grilliruokien kylkeen ja opasti, miten kasviksia kannattaa grillata.

Videolla: Kari Aihinen antaa vinkkejä kasvisten grillaamiseen.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin huhtikuussa kesän 2021 kuumimmista grillaustrendeistä. Suomalainen lihayhtiö HK Scan esitteli medialle kevään ja kesän uutuustuotteensa ja paljasti, mitä suomalaiset tänä kesänä grillaavat. 

Kuten huhtikuussa kerrottiin, suomalaisten grilleissä kuumenevat tänäkin kesänä niin lihaisat makkarat kuin burgeritkin. Kasvavina ilmiöinä nähdään myös muun muassa erilaiset vegetuotteet sekä uudet fileiden ja paistien kaltaiset erikoisleikkuut lihasta.

Kari Aihisen vinkit kasvisten grillaamiseen 

Kokki Kari "Kape" Aihinen vinkkasi tilaisuudessa myös maistuvia lisäkkeitä grillilihojen kylkeen. Kape valmisti muun muassa grillattua tomaattisalaattia sekä raikkaan version klassisesta coleslaw'sta

Lisäksi Kape neuvoi myös tärkeän nyrkkisäännön kasvisten grillaamiseen. 

– Kun on kauden parhaita kotimaisia kasviksia, niin älkää kypsentäkö niitä liikaa, Kape muistutti.

Sama sääntö pätee siis sekä lihaan että kasviksiin: raaka-ainetta ei kannata ylikypsentää grillissä. Kasvisten kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että grillaus suoritetaan nopeasti. 

– Grillissä otetaan vain paahtunut, grillattu pinta ja riittää, kun ne (kasvikset) hieman notkahtavat. Suoritukseen menee muutama minuutti aikaa.

Lopuksi kasvisten pinnalle ripotellaan suolaa ja pippuria.

– Kun käytätte suolaa ja pippuria, niin pliis, puhdasta merisuolaa ja pippuria, Kape suositteli.

Kokki demonstroi oppejaan valmistamalla herkullisen lisukkeen varsiparsakaaleista eli broccolineista.

Katso videolta Kapen vinkit kasvisten grillaukseen ja testaa resepti: Kari Aihisen grillattua broccolinia ja maapähkinävinegrettiä



Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.