Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihinen muistuttaa: Älä tee näin, kun grillaat kasviksia

2:49Kari Aihinen muistuttaa: Älä tee näin, kun grillaat kasviksia
Julkaistu 16.05.2021 08:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suomalaisille tuttu kokki Kari ”Kape” Aihinen antoi lihayhtiö HK:n järjestämässä tilaisuudessa omat grillausvinkkinsä alkavalle kaudelle. Kape valmisti myös muutamia herkullisia lisukkeita grilliruokien kylkeen ja opasti, miten kasviksia kannattaa grillata.

Videolla: Kari Aihinen antaa vinkkejä kasvisten grillaamiseen.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin huhtikuussa kesän 2021 kuumimmista grillaustrendeistä. Suomalainen lihayhtiö HK Scan esitteli medialle kevään ja kesän uutuustuotteensa ja paljasti, mitä suomalaiset tänä kesänä grillaavat. 

Lue lisää: Syötkö itse? Yksi grilliruoka on nyt kovassa nosteessa Suomessa: "Kysyntä ja tarjonta räjähtää"

Kuten huhtikuussa kerrottiin, suomalaisten grilleissä kuumenevat tänäkin kesänä niin lihaisat makkarat kuin burgeritkin. Kasvavina ilmiöinä nähdään myös muun muassa erilaiset vegetuotteet sekä uudet fileiden ja paistien kaltaiset erikoisleikkuut lihasta.

Kari Aihisen vinkit kasvisten grillaamiseen 

Kokki Kari "Kape" Aihinen vinkkasi tilaisuudessa myös maistuvia lisäkkeitä grillilihojen kylkeen. Kape valmisti muun muassa grillattua tomaattisalaattia sekä raikkaan version klassisesta coleslaw'sta. 

Lisäksi Kape neuvoi myös tärkeän nyrkkisäännön kasvisten grillaamiseen. 

– Kun on kauden parhaita kotimaisia kasviksia, niin älkää kypsentäkö niitä liikaa, Kape muistutti.

Sama sääntö pätee siis sekä lihaan että kasviksiin: raaka-ainetta ei kannata ylikypsentää grillissä. Kasvisten kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että grillaus suoritetaan nopeasti. 

– Grillissä otetaan vain paahtunut, grillattu pinta ja riittää, kun ne (kasvikset) hieman notkahtavat. Suoritukseen menee muutama minuutti aikaa.

Lopuksi kasvisten pinnalle ripotellaan suolaa ja pippuria.

– Kun käytätte suolaa ja pippuria, niin pliis, puhdasta merisuolaa ja pippuria, Kape suositteli.

Kokki demonstroi oppejaan valmistamalla herkullisen lisukkeen varsiparsakaaleista eli broccolineista.

Katso videolta Kapen vinkit kasvisten grillaukseen ja testaa resepti: Kari Aihisen grillattua broccolinia ja maapähkinävinegrettiä

Lisää aiheesta:

Jari-Jukka ylistää vartissa mureaksi kypsyvää grillilihaa: "Kuin pekonia, mutta parempaa"Kari Aihisen tärkein neuvo coleslawn tekemiseen – testaa Kapen raikas versio: Helppoa ja todella hyvää!Kari Aihiselta mahtava salaattivinkki: Helposti hyvää tomaatista ja fetasta – valmistustapa voi yllättääKari Aihiselta tärkeä muistutus – älä koskaan tee näin grilliruoalle: "Supersupertärkeä juttu"Kokkisodasta tuttu Harri Syrjänen paljastaa vinkkinsä kasvisten grillaamiseen – näillä mausteilla onnistut parhaitenNäin grillaat kasvikset oikein – muista kaksi nyrkkisääntöä
GrillausRuokaKari AihinenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus
  • 21.7.12:37
    Tulipalot

    Vältä yleinen sammutusmoka, jos grilli leimahtaa

  • 14.7.17:28
    Kesämyytit

    Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 24.6.10:53
    Ruoka

    4 asiaa, jotka jokaisen kanaa grillaavan tulee huomioida

  • 22.6.12:38
    Kierrätys

    Kierrätätkö hanapakkauksen oikein? Näin lajittelet juhannusjätteet