Kari Aihiselta mahtava salaattivinkki: Helposti hyvää tomaatista ja fetasta – valmistustapa voi yllättää

Kari Aihisen grillattu tomaattisalaatti 3:28 Kari Aihisen grillattu tomaattisalaatti

MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu kokki Kari ”Kape” Aihinen antoi lihayhtiö HK:n järjestämässä tilaisuudessa omat grillausvinkkinsä alkavalle kaudelle. Kape valmisti myös muutamia herkullisia lisukkeita grilliruokien kylkeen. 

Videolla: Kari Aihisen kertoo, miten valmistuu täydellinen grillilisuke: grillattu tomaattisalaatti. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin huhtikuussa kesän 2021 kuumimmista grillaustrendeistä. Suomalainen lihayhtiö HK Scan esitteli medialle kevään ja kesän uutuustuotteensa ja paljasti, mitä suomalaiset tänä kesänä grillaavat. 

Kuten huhtikuussa kerrottiin, suomalaisten grilleissä kuumenevat tänäkin kesänä niin lihaisat makkarat kuin burgeritkin. Kasvavina ilmiöinä nähdään myös muun muassa erilaiset vegetuotteet sekä uudet fileiden ja paistien kaltaiset erikoisleikkuut lihasta.

Salaatinkin voi grillata! Testaa Kapen grillattu tomaattisalaatti

Grilliruokien kaveriksi voi valmistaa myös grillatun lisukkeen! Kari ”Kape” Aihinen vinkkasi HK:n tilaisuudessa helposti valmistuvia salaatteja ja muita raikkaita herkkuja liharuokien kanssa nautittaviksi. Yksi näistä oli grillattu tomaattisalaatti. Sen valmistamiseen kannattaa käyttää erilaisia ja erivärisiä tomaatteja. Salaatti aateloidaan lopuksi fetalla.

– Voidaan tehdä erilaisia paloja näistä tomaateista. Älkää tehkö liian pientä. Monta kertaa olen sanonut, että olkaa ylpeitä niistä grillattavista tuotteista. Tomaatit saa jäädä isoiksi paloiksi kahdesta syystä: saadaan hyvää makupinta-alaa ja tomaatit eivät tipahda ritilöiden välistä grilliin, Kape neuvoo.

Tomaatit pyöritetään öljyssä ja sen jälkeen niihin grillataan kaunis pinta.

– Oi, minkä näköistä tomaattia. Täydellistä, niin kuin näätte, Kape kuvailee.

Lopuksi grillattujen tomaattien joukkoon lisätään muut ainekset ja koko komeus viimeistellään suolaisella fetalla. Helppoa ja hyvää!

– Fiilistelkää, nauttikaa ja käyttäkää hyviä tuoreita juttuja. Tämä ei ole niin vakavaa, antaa mennä vaan, Kape muistuttaa.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!