Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihiselta mahtava salaattivinkki: Helposti hyvää tomaatista ja fetasta – valmistustapa voi yllättää

3:28Kari Aihisen grillattu tomaattisalaatti
Julkaistu 05.05.2021 16:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu kokki Kari ”Kape” Aihinen antoi lihayhtiö HK:n järjestämässä tilaisuudessa omat grillausvinkkinsä alkavalle kaudelle. Kape valmisti myös muutamia herkullisia lisukkeita grilliruokien kylkeen. 

Videolla: Kari Aihisen kertoo, miten valmistuu täydellinen grillilisuke: grillattu tomaattisalaatti. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin huhtikuussa kesän 2021 kuumimmista grillaustrendeistä. Suomalainen lihayhtiö HK Scan esitteli medialle kevään ja kesän uutuustuotteensa ja paljasti, mitä suomalaiset tänä kesänä grillaavat. 

Lue lisää: Syötkö itse? Yksi grilliruoka on nyt kovassa nosteessa Suomessa: "Kysyntä ja tarjonta räjähtää"

Kuten huhtikuussa kerrottiin, suomalaisten grilleissä kuumenevat tänäkin kesänä niin lihaisat makkarat kuin burgeritkin. Kasvavina ilmiöinä nähdään myös muun muassa erilaiset vegetuotteet sekä uudet fileiden ja paistien kaltaiset erikoisleikkuut lihasta.

Salaatinkin voi grillata! Testaa Kapen grillattu tomaattisalaatti

grillattutomaattisalaattiSalaatin voi myös grillata!HK

Grilliruokien kaveriksi voi valmistaa myös grillatun lisukkeen! Kari ”Kape” Aihinen vinkkasi HK:n tilaisuudessa helposti valmistuvia salaatteja ja muita raikkaita herkkuja liharuokien kanssa nautittaviksi. Yksi näistä oli grillattu tomaattisalaatti. Sen valmistamiseen kannattaa käyttää erilaisia ja erivärisiä tomaatteja. Salaatti aateloidaan lopuksi fetalla.

– Voidaan tehdä erilaisia paloja näistä tomaateista. Älkää tehkö liian pientä. Monta kertaa olen sanonut, että olkaa ylpeitä niistä grillattavista tuotteista. Tomaatit saa jäädä isoiksi paloiksi kahdesta syystä: saadaan hyvää makupinta-alaa ja tomaatit eivät tipahda ritilöiden välistä grilliin, Kape neuvoo.

Tomaatit pyöritetään öljyssä ja sen jälkeen niihin grillataan kaunis pinta.

– Oi, minkä näköistä tomaattia. Täydellistä, niin kuin näätte, Kape kuvailee.

Lopuksi grillattujen tomaattien joukkoon lisätään muut ainekset ja koko komeus viimeistellään suolaisella fetalla. Helppoa ja hyvää!

– Fiilistelkää, nauttikaa ja käyttäkää hyviä tuoreita juttuja. Tämä ei ole niin vakavaa, antaa mennä vaan, Kape muistuttaa.

Nappaa resepti: Grillattu tomaattisalaatti – Kari Aihisen helppo ohje

Lue myös: Kari Aihisella on selkeä mielipide porsaanlihan kypsennykseen – tekee vastoin toitotettuja oppeja: "Ei semmoista possua syö kukaan"

Lisää aiheesta:

Jari-Jukka ylistää vartissa mureaksi kypsyvää grillilihaa: "Kuin pekonia, mutta parempaa"Kari Aihinen vinkkaa yllättävän grillattavan: "Häiriintyneen oudon, mutta superhyvän makuinen"Kari Aihinen muistuttaa: Älä tee näin, kun grillaat kasviksiaKari Aihisen tärkein neuvo coleslawn tekemiseen – testaa Kapen raikas versio: Helppoa ja todella hyvää!Kari Aihisella on selkeä mielipide porsaanlihan kypsennykseen – tekee vastoin toitotettuja oppeja: "Ei semmoista possua syö kukaan"Kari Aihiselta tärkeä muistutus – älä koskaan tee näin grilliruoalle: "Supersupertärkeä juttu"
RuokaKari AihinenGrillausMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:02
    Hedelmät

    Mistä tietää, että omena on kypsä?

  • 13:20
    Lemmikit

    Lemmikkien leipäjonoja järjestetään jo useissa kaupungeissa – "Ihmisten elämäntilanteet voivat muuttua nopeasti"

  • 10:31
    Leipä

    Hyviä uutisia ruisleivästä

  • 07:44
    Leipä

    Voiko leipää syödä, jos haluaa laihtua?

  • Eilen17:18
    Arkiruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos