Kari Aihisen grillattua broccolinia ja maapähkinävinegrettiä
![Copyright: HK. Kari Aihisen grillattua broccolinia ja maapähkinävinegrettiä](https://im.mtvuutiset.fi/image/8141856/landscape16_9/1600/900/e6024c964b53ad8ac52424995019a31e/TK/microsoftteams-image-4.png)
Broccolini eli varsiparsakaali on myös mahtava grilliherkku! Kari Aihisen ohjeessa broccolinit saavat parmesaanijuustokuorrutteen ja lisuke aateloidaan maapähkinävinegrettilla.
Grillattu broccolini
- 300 g broccolinia
- 1 ruukku lehtipersiljaa tai korianteria
- ½ chili
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Mustapippuria
- 50 g parmesanjuustoa
Maapähkinävinegretti
- 1 dl suolapähkinää
- 2 dl rypsiöljyä
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 1-2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl kookoskermaa
Valmistusohje
Grillattu broccolini:
Grillaa broccolinit ja nosta lautaselle, mausta lehtipersiljalla/korianterilla, chilillä, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Raasta lopuksi päälle parmesanjuustoa.
Maapähkinävinegretti:
Yhdistä raaka-aineet. Tee vinegretti murskatuista suolapähkinöistä. Viimeistele annos kookoskermalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka