Kari Aihisen grillattua broccolinia ja maapähkinävinegrettiä

Kari Aihisen grillattua broccolinia ja maapähkinävinegrettiä
HK

Broccolini eli varsiparsakaali on myös mahtava grilliherkku! Kari Aihisen ohjeessa broccolinit saavat parmesaanijuustokuorrutteen ja lisuke aateloidaan maapähkinävinegrettilla.

Grillattu broccolini

  • 300 g broccolinia
  • 1 ruukku lehtipersiljaa tai korianteria
  • ½ chili
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 50 g parmesanjuustoa

Maapähkinävinegretti

  • 1 dl suolapähkinää
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1-2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kookoskermaa

Valmistusohje

Grillattu broccolini:

Grillaa broccolinit ja nosta lautaselle, mausta lehtipersiljalla/korianterilla, chilillä, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Raasta lopuksi päälle parmesanjuustoa.

Maapähkinävinegretti:

Yhdistä raaka-aineet. Tee vinegretti murskatuista suolapähkinöistä. Viimeistele annos kookoskermalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!