Kari Aihisen grillattua broccolinia ja maapähkinävinegrettiä
Broccolini eli varsiparsakaali on myös mahtava grilliherkku! Kari Aihisen ohjeessa broccolinit saavat parmesaanijuustokuorrutteen ja lisuke aateloidaan maapähkinävinegrettilla.
Grillattu broccolini
- 300 g broccolinia
- 1 ruukku lehtipersiljaa tai korianteria
- ½ chili
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Mustapippuria
- 50 g parmesanjuustoa
Maapähkinävinegretti
- 1 dl suolapähkinää
- 2 dl rypsiöljyä
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 1-2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl kookoskermaa
Valmistusohje
Grillattu broccolini:
Grillaa broccolinit ja nosta lautaselle, mausta lehtipersiljalla/korianterilla, chilillä, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Raasta lopuksi päälle parmesanjuustoa.
Maapähkinävinegretti:
Yhdistä raaka-aineet. Tee vinegretti murskatuista suolapähkinöistä. Viimeistele annos kookoskermalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka