Kaksi ruoka-ainetta, jotka lisäävät seksihaluja – syötkö näitä?

shutterstock_160502639
Shutterstock

Jos vällyjen väliin kaipaa enemmän luontaista kipinää, voi apu löytyä sahramista ja ginsengistä.

Ostereita, suklaata, hunajaa ja valkosipulia on kautta aikojen pidetty ruoka-aineita, jotka tuovat vipinää vällyjen väliin. Näiden tehoa ei olla kuitenkaan pystytty todistamaan – toisin kuin aasialaisen rohdoskasvi gingsengin ja keltaisesta väristään tutun sahramin.

The Journal of Sexual Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan gingseng ja sahrami lisäsivät seksuaalisia haluja kaikkein eniten tutkituista ruoka-aineista. Tutkimuksessa selvitettiin eri ruoka-aineiden vaikutuksia seksuaaliseen halukkuuteen ja selvisi, että sahramin ja ginsegin vaikutukset olivat kaikkein voimakkaimmat. Tutkimuksessa oli mukana muun muassa suklaa ja alkoholi.

On kuitenkin hyvä pitä mielessä, että ruoka-aineiden fyysiset vaikutukset seksuaalisuuden saralla ovat usein olemattomia. Sukuviettiä kiihottavien ruoka-aineiden vaikutukset ovat fyysisien sijaan ensisijaisesti henkisiä ja niitä voi havaita nimenomaan oman mielen tasolla.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!