Kahvi voi auttaa laihtumaan – juotko kupillisesi oikein?

Kahvi,-tutkimus
Shutterstock

Vihreä tee yhdistetään usein laihtumiseen, mutta myös kahvilla voi olla painonpudotusta edistäviä vaikutuksia, jos se nautitaan oikein.

Useammissa tutkimuksissa on The Daily Mealin mukaan pystytty todistamaan, että parhaimmillaan kahvikin voi toimia korvaamattomana tukena laihdutusprojektin aikana. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että kahvi nautitaan mustana, eikä siihen lisätä makeutusaineita tai maitotuotteita.

Kahvin hyödyt menevät usein ohi siksi, että kahviin lisätään maitoa, kermaa, sokeria tai muita makeutusaineita tai erilaisia makusiirappeja. Tästä syystä monenkaan kahvikupillista ei voi mieltää apukeinoksi tai tueksi laihdutukseen – päinvastoin. On myös tärkeää, että kahvia nautitaan maltillisia määriä, jos tavoitteena on pudottaa painoa.

Vähentää ruokahalua

Griffithin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan kahvi auttaa vähentämään ruokahalua. Tämän vaikutuksen vuoksi kahvi voi auttaa laihtumaan sen napostelua ja ahmimista vähentävän vaikutuksen vuoksi.

Polta enemmän kaloreita

Kofeiinin on todettu tutkimuksissa stimuloivan kehon prosessia muuttaa ravinto lämmöksi ja energiaksi. Täten kahvikupillinen voi lisätä rasvanpolttoa päivän aikana.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja