Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Näin paistat täydellisen pihvin" – huippukokit paljastavat parhaat vinkkinsä

Pihvin valmistuksessa kannattaa tietää muutama perusniksi.
Pihvin valmistuksessa kannattaa tietää muutama perusniksi. Shutterstock
Julkaistu 10.09.2016 09:32

Emmi Kärkkäinen

Pihvin paistaminen voi olla monille hankalaa. Kuinka saada pihvistä juuri täydellisen kypsä ja murea?

Onnistuneeseen pihviin löytyy monia erilaisia ohjeita. Huippukokit maailmalta paljastivat Popsugar-sivustolle parhaat vinkkinsä siihen, kuinka kuka tahansa onnistuu valmistamaan elämänsä parhaan pihvin. Ota vinkit talteen ja kokeile ensi kerralla pihviä paistaessa!

Pihvi aikaisemmin huoneenlämpöön

Alton Brownin vinkki on antaa pihvin olla hyvän aikaa huoneenlämmössä ennen paistamista. Se nopeuttaa pihvin valmistamista.

Lämmitä pannu uunissa

Brown vinkkaa myös laittamaan valurautaisen paistinpannun uuniin ja laittamaan uunin lämpenemään 250 asteeseen. Valmiiksi lämmitetty pannu nopeuttaa kypsymisen alkamista. Samalla varmistat tasaisesti joka puolelta lämmenneen pannun.

Lisää yrttejä

Giada de Laurentiis luottaa pihvin valmistuksessa italialaisiin makuihin. Marinoi pihviä yön yli öljyssä, johon on lisätty yrttejä, valkosipulia ja sitruunaa. Yrteistä täydellisesti sopivat rosmariini ja timjami.

Käytä voita

Gordon Ramsayn mielestä tärkeintä pihvin valmistuksessa on voi. Ennen paistamista hiero pannu kauttaaltaan voilla. Toinen keino on valella itse pihvi voilla. Voi antaa tietysti makua, mutta se antaa pihville myös kauniin värisen pinnan.

Valitse laadukas liha

Tom Colicchio neuvoo, ette huonosta lihasta ei pysty taikomaan täydellistä pihviä. Ole siis jo kaupassa tarkkana, että valitset hyvälaatuista lihaa.

Grillaa molemmilta puolilta

Colicchion neuvo on myös, että grillatessa tulisi pihviä kääntää yhteensä noin kuusi kertaa, jotta molemmat puolet kypsyvät tasaisesti. Huippukokki neuvoo, että pihvin on syytä antaa kypsyä molemmilta puolilta kolmesta neljään minuuttia mukaan laskien pihvin reunat.


Yksinkertaisesti hyvää

Bobby Flay luottaa perusmausteisiin. Täydellinen pihvi onnistuu hänen mukaansa myös hyvin yksinkertaisilla aineksilla. Tarvitset vain öljyä, suolaa ja pippuria.

 Lähde: Popsugar

LihaMakuja

Lisää aiheesta:

Pitääkö kala paistaa voissa vai öljyssä? Näin teet täydellistä lohta – keittiömestarin niksi parantaa makua huomattavastiGordon Ramsayn listaus: 5 perustaitoa, jotka jokaisen ruoanlaittajan tulisi osata keittiössä – osaatko sinä?Julkkiskokki paljastaa helpot nyrkkisäännöt: Näin paistat täydellisen mehukkaan pihvinPihvistä mehevä älyttömän helposti: Joko olet kokeillut "käänteistä paistotekniikkaa"?Täydellisen mehevä pihvi älyttömän helposti: Oletko kokeillut ”käänteistä paistotekniikkaa”? Täydellisen hampurilaisen salaisuus: Teethän jauhelihapihville yksinkertaisen "sormitempun"?

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 10.12.16:44
    Jouluruoka

    Joulukinkkujen ehdoton ykkönen – ostatko sinäkin?

  • 2.12.18:04
    Ruoka

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • 22.11.18:01
    Ruoka

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?

  • 20.11.10:33
    Jauheliha

    Jauhelihahaasteita ei ole vieläkään selätetty – "Ei ole ollut ihan helppo juttu tälle alalle"

  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"