"Näin paistat täydellisen pihvin" – huippukokit paljastavat parhaat vinkkinsä
Pihvin paistaminen voi olla monille hankalaa. Kuinka saada pihvistä juuri täydellisen kypsä ja murea?
Onnistuneeseen pihviin löytyy monia erilaisia ohjeita. Huippukokit maailmalta paljastivat Popsugar-sivustolle parhaat vinkkinsä siihen, kuinka kuka tahansa onnistuu valmistamaan elämänsä parhaan pihvin. Ota vinkit talteen ja kokeile ensi kerralla pihviä paistaessa!
Pihvi aikaisemmin huoneenlämpöön
Alton Brownin vinkki on antaa pihvin olla hyvän aikaa huoneenlämmössä ennen paistamista. Se nopeuttaa pihvin valmistamista.
Lämmitä pannu uunissa
Brown vinkkaa myös laittamaan valurautaisen paistinpannun uuniin ja laittamaan uunin lämpenemään 250 asteeseen. Valmiiksi lämmitetty pannu nopeuttaa kypsymisen alkamista. Samalla varmistat tasaisesti joka puolelta lämmenneen pannun.
Lisää yrttejä
Giada de Laurentiis luottaa pihvin valmistuksessa italialaisiin makuihin. Marinoi pihviä yön yli öljyssä, johon on lisätty yrttejä, valkosipulia ja sitruunaa. Yrteistä täydellisesti sopivat rosmariini ja timjami.
Käytä voita
Gordon Ramsayn mielestä tärkeintä pihvin valmistuksessa on voi. Ennen paistamista hiero pannu kauttaaltaan voilla. Toinen keino on valella itse pihvi voilla. Voi antaa tietysti makua, mutta se antaa pihville myös kauniin värisen pinnan.
Valitse laadukas liha
Tom Colicchio neuvoo, ette huonosta lihasta ei pysty taikomaan täydellistä pihviä. Ole siis jo kaupassa tarkkana, että valitset hyvälaatuista lihaa.
Grillaa molemmilta puolilta
Colicchion neuvo on myös, että grillatessa tulisi pihviä kääntää yhteensä noin kuusi kertaa, jotta molemmat puolet kypsyvät tasaisesti. Huippukokki neuvoo, että pihvin on syytä antaa kypsyä molemmilta puolilta kolmesta neljään minuuttia mukaan laskien pihvin reunat.
Yksinkertaisesti hyvää
Bobby Flay luottaa perusmausteisiin. Täydellinen pihvi onnistuu hänen mukaansa myös hyvin yksinkertaisilla aineksilla. Tarvitset vain öljyä, suolaa ja pippuria.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan