Joonas tyrmää yleisen harhaluulon tarjoilijan työstä: "Toivoisi, että Suomessakin havahduttaisiin"

Joonas Heino tyrmää yleisen harhaluulon tarjoilijan työstä: "Kyse ei ole pelkästään siitä" 3:52 Joonas Heino tyrmää yleisen harhaluulon tarjoilijan työstä: "Kyse ei ole pelkästään siitä"
KATSO VIDEO: Millaista oikeasti on tarjoilijan työ? Vuoden tarjoilija 2022 kertoo, miksi ammattia pitäisi arvostaa Suomessa enemmän.

Viikonloppuna kruunattiin ravintola-alan uudet suomenmestarit. Vuoden tarjoilijaksi 2022 kruunattu Joonas Heino kertoo, miksi tarjoilijan ammattia pitäisi Suomessakin arvostaa entistä enemmän. 

Helsingin Messukeskuksessa juhlittiin lauantai-iltana 28.10. uusia keittiön ja salin suomenmestareita Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija 2023 -finaalin päätteeksi. Vuoden kokiksi 2023 kruunattiin helsinkiläisravintola Grönissä työskentelevä Johan Kurkela ja Vuoden tarjoilijaksi 2023 tamperelaisen Ravinteli Berthan Kirsi Seppänen

Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -kilpailujen tarkoituksena on nostaa esille keittiön ja salin huippuammattilaisia sekä lisätä ravintola-alan arvostusta ja vetovoimaisuutta. Alan arvostetuimmat kilpailut kehittävät kotimaista ruoka- ja juomakulttuuria sekä toimivat verkostoitumistapahtumana ja ponnahduslautana ravintola-alan ammattilaisille Suomessa.

– Tosi yllättynyt ja kiitollinen fiilis. En osannut veikata yhtään voittajakolmikkoa. Tämä on iso meriitti itselle ja pääsen osaksi kovaa joukkoa, sillä finaalin tuomaripöytä on ollut täynnä omia idoleita, joista iso osa on Vuoden kokkeja, toteaa Johan Kurkela tiedotteessa.

"Kyse ei ole pelkästään siitä, että kannat lautasia keittiöstä pöytään"

Voiko kuka tahansa tehdä tarjoilijan työtä? MTV:n toimittaja testaa 9:52
Katso myös video: Millaista on tarjoilijan työ? MTV:n toimittaja testasi viime vuonna Joonas Heinon opastuksella.

Uusien suomenmestareiden kruunajaisissa omat edustustehtävänsä päätti Vuoden tarjoilija vuosimallia 2022, Joonas Heino. Heino kertoi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perjantaina tarjoilijan työn monipuolisesta työnkuvasta. Ammattilaisen mukaan Suomessa ei edelleenkään osata arvostaa tarjoilijan ammattia tarpeeksi. Moni ei hahmota sitä, mitä kaikkea työ oikeasti pitää sisällään.

– Kyse ei ole pelkästään siitä, että kannat lautasia keittiöstä pöytään. Tämä työ pitää sisällän aika paljon ihmistuntemustaitoa, stressinhallintaa ja ymmärrystä siitä, mitä kaikkea tehdään ympärillä. Toivoisi hirveästi, että havahduttaisiin Suomessakin enemmän siihen, Heino totesi.

Heinon mukaan Suomessa on enemmän tarjoilijoiden ammattitaitoa kuin monessa muussa maassa yhteensä. 

– Kyseessä on monessa muussa maassa ihan todella arvostettu ammattikunta. Suomessakin pitäisi päästä siihen.

Mitä kaikkea tarjoilijan työssä pitää osata? Miten kravatin solmiminen liittyy tarjoilijan työhön? Katso jutun yllä olevalta videolta Joonas Heinon haastattelu. 

Katso myös: Mitä ravintola-alalle kuuluu nyt? 

Viinin- ja ruoanrakastajat kokoontuvat messuille 8:58
Huomenta Suomen haastattelussa lauantaina Vuoden kokki 2022 Jonathan Slotte ja Vuoden tarjoilija 2022 Joonas Heino. 

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.