Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pitääkö ravintolassa jättää tippiä? Vuoden tarjoilija vastaa

8:44He ovat vastapalkitut Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilijaVuoden Kokki Simo Harrivaara ja Vuoden Tarjoilija Janika Tiensuu saivat suorassa lähetyksessä yllätystehtävät.
Julkaistu 28.10.2024 11:03

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiön ja salin tuoreet suomenmestarit aloittivat edustustehtävänsä Huomenta Suomessa.

Ravintola-alan uudet suomenmestarit kruunattiin lokakuun lopussa Viini & Ruoka -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Himoitun Vuoden Kokki 2024 -tittelin nappasi Simo Harrivaara ja Vuoden Tarjoilija 2024 -voitto meni puolestaan Janika Tiensuulle. 

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut. Tarkoituksena on tuoda esiin kotimaista huippuosaamista ja ravintola-alan elämyksellisyyttä lisäten alan arvostusta ja vetovoimaisuutta. 

Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995 ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu vuonna 2013.

Voittajakaksikon ensimmäinen edustustehtävä oli vierailu Huomenta Suomessa.

Molemmille annettiin lähetyksessä omaan ammattitaitoon liittyvä yllätystehtävä: Simo Harrivaara pääsi loihtimaan pikaisen rapuleivän annetuista raaka-aineista ja Janika Tiensuu haastettiin avaamaan kuohuviinipullo oikeaoppisesti sekä annostelemaan laseihin tasakaadot.

Lue myös: Helppo resepti: "Taivaallinen" toast skagen valmistuu käden käänteessä

Pitääkö ravintolassa jättää tippiä?

Huomenta Suomen juontaja Aki Linnanahde kysyi Tiensuulta myös monia suomalaisia ravintola-asiakkaita askarruttavan kysymyksen: pitääkö jättää tippiä? Tiensuu muistutti, että Suomessa alan palkat ovat verrattain hyvät.

– Jos koet, että haluat tippaamalla huomioida kokkeja ja tarjoiljoita erityisesti, niin kyllähän se tuo meille hyvää fiilistä – tiedetään siinä kohtaa, että olemme onnistuneet. Mutta ei se ole omasta mielestäni välttämättömyys, Tiensuu totesi.

Jos tippiä ei halua jättää, myös sanalliset kiitokset tuovat Tiensuun mielestä yhtä lailla hyvää fiilistä. Vuoden kokki Simo Harrivaaran mukaan hyvässä työyhteisössä asiakkailta tullut palaute kulkeutuu keittiöön asti. 

– Se on tärkeää, että viestintä kulkee salin ja keittiön välillä.

Katso jutun yllä olevalta videolta, miten ravintola-alan tuoreet suomenmestarit suorituivat yllätystehtävistään Huomenta Suomessa.

Lue myös: 152 euroa kahdesta kokiksesta! Varoitus kreikkalaisravintolan törkyhinnoista: "Juoskaa"

Lisää aiheesta:

Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaatPitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipideYllätysuutinen Michelin-ravintola OlostaMuista kiertokikka, kun avaat kuohuviinipullon!Joonas tyrmää yleisen harhaluulon tarjoilijan työstä: "Toivoisi, että Suomessakin havahduttaisiin"Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija paljastavat: Tällaisia ravintolassa kävijöitä suomalaiset ovat
RavintolatRuokaHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • to16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta

  • 30.10.13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja