Keittiön ja salin tuoreet suomenmestarit aloittivat edustustehtävänsä Huomenta Suomessa.
Ravintola-alan uudet suomenmestarit kruunattiin lokakuun lopussa Viini & Ruoka -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Himoitun Vuoden Kokki 2024 -tittelin nappasi Simo Harrivaara ja Vuoden Tarjoilija 2024 -voitto meni puolestaan Janika Tiensuulle.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut. Tarkoituksena on tuoda esiin kotimaista huippuosaamista ja ravintola-alan elämyksellisyyttä lisäten alan arvostusta ja vetovoimaisuutta.
Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995 ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu vuonna 2013.
Voittajakaksikon ensimmäinen edustustehtävä oli vierailu Huomenta Suomessa.
Molemmille annettiin lähetyksessä omaan ammattitaitoon liittyvä yllätystehtävä: Simo Harrivaara pääsi loihtimaan pikaisen rapuleivän annetuista raaka-aineista ja Janika Tiensuu haastettiin avaamaan kuohuviinipullo oikeaoppisesti sekä annostelemaan laseihin tasakaadot.
Lue myös: Helppo resepti: "Taivaallinen" toast skagen valmistuu käden käänteessä
Pitääkö ravintolassa jättää tippiä?
Huomenta Suomen juontaja Aki Linnanahde kysyi Tiensuulta myös monia suomalaisia ravintola-asiakkaita askarruttavan kysymyksen: pitääkö jättää tippiä? Tiensuu muistutti, että Suomessa alan palkat ovat verrattain hyvät.