Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vuoden Kokki -kilpailulla pitkät perinteet – näin voittaja valmistautui tiukkaan kisaan

6:37Vieraina Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija
Julkaistu 19.03.2018 16:58

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner ja Bettina Lindfors Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiöstä vierailivat Huomenta Suomen lähetyksessä kertomassa, mitä suomalaiselle ruokakulttuurille tällä hetkellä kuuluu.

Kalle Tanner ja Noora Sipilä kruunattiin viime viikkoisilla Gastro Helsinki -messuilla Vuoden Kokiksi ja Vuoden tarjoilijaksi. Kokkien osalta kilpailu on järjestetty jo vuodesta 1995 lähtien, tarjoilijat laitettiin puolestaan tänä vuonna paremmuusjärjestykseen kuudetta kertaa.

Suomi kehittyy ruokamaana koko ajan

Bettina Lindforsin mukaan kilpailut nostavat arvostusta kyseisiä ammatteja, mutta myös yleistä kiinnostusta alaa kohtaan. Tapahtuman kautta edistetään niin suomalaista ruokakulttuuria kuin Suomen mainetta kiinnostavana ruokamaana. 

–  Esimerkiksi Helsinki ja Suomi ylipäätään kehittyy koko ajan ravintolamaana hirveästi. Kiva, kun on tullut uusia tähtiravintoloita, kuten nyt tuli Grön. Siihen suuntaan kun mennään, ei oltaisi niin kaukana kun vertaa vaikka Tukholmaan tai Göteborgiin, Tanner toteaa. 

Miten Vuoden kokki valmistautui kilpailutilanteeseen? Millaisena Tanner näkee arvostuksen kokin työtä kohtaan tänä päivänä? Katso koko haastattelu videolta.

Lisää aiheesta:

Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaatPitääkö ravintolassa jättää tippiä? Vuoden tarjoilija vastaaJoonas tyrmää yleisen harhaluulon tarjoilijan työstä: "Toivoisi, että Suomessakin havahduttaisiin"Ruokatoimittajat palkitsivat Henri Alénin – kokille sataa kehuja: "Alénin työ on renessanssineron lonkeromaista"Tällä alalla olisi Suomessa töitä, mutta tekijöistä on huutava pula – nyt palautetaan ravintola-alan ja kokin ammatin arvostus: "Mielestäni parasta, mitä maailmassa voi olla"Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija paljastavat: Tällaisia ravintolassa kävijöitä suomalaiset ovat
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat