Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vuoden 2021 paras kokki ja tarjoilija on valittu – näissä ravintoloissa he työskentelevät

Helsingin Messukeskus
Julkaistu 01.11.2021 09:30

Emmi Niiniaho

Vuoden Kokki 2021 -kilpailun on voittanut Kim Päivästö ja Vuoden Tarjoilija 2021 -kilpailun Henna Kolehmainen.

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa kisattiin suomalaisen ravintola-alan arvostetuimmista titteleistä. Vuoden Kokki -kilpailua on järjestetty jo vuodesta 1995 asti ja Vuoden Tarjoilija -mittelöäkin vuodesta 2013 saakka.

Tittelit veivät tällä kertaa Vuoden Kokki 2021 -kilpailun voittanut Kim Päivästö (Ravintola Inari, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2021 -kilpailun voittanut Henna Kolehmainen (Ravinteli Huber, Tampere). 

Kolmas kerta toden sanoi

Vuoden Kokki -kilpailun voittanut Päivästö osallistui kisaan jo kolmatta kertaa. 

– Nyt on hyvä fiilis. Voitto tuli minulle yllätyksenä, sillä finaalin ensimmäisen päivän suoritukseni ei ollut niin vahva. Työpaikallani Ravintola Inarissa ehdin käydä jo heti eilen illalla kääntymässä ja ottamassa onnittelut vastaan, Päivästö kommentoi kilpailun tiedotteessa.

Päivästön työpaikka, Ravintola Inari, saavutti ensimmäisen Michelin-tähtensä vuonna 2020.

vuoden kokki ja tarjoilija 2021 (3)
Päivästö ja Kolehmainen palkittiin muhkein apurahoin.Helsingin Messukeskus/ Emmi Kähkönen

Tulevan vuoden aikana Päivästö pääsee tekemään edustustehtäviä elintarvikealan toimijoiden kanssa. 

– Vielä en ole ehtinyt kauheasti miettiä, mitä odotuksia minulla edustusvuotta koskien on, mutta varmasti saan paljon uusia kontakteja ja tuttavuuksia alalta ja pääsen tekemään mielenkiintoisia yhteistöitä, Päivästö tuumii.

Lue myös: Tomi Björck avaa uuden ravintolan legendaariselle paikalle Helsingissä: "Tämä mahdollisuus oli napattava"

Myös Vuoden Tarjoilija -palkinnon voittanut Kolehmainen kertoo odottavansa edustusvuotta innolla.

– Olo on edelleen hämmentynyt. Edessä on varmasti jännittävä vuosi, varsinkin kun en ollut edes ajatuksissani miettinyt saavani kultamitalia. Olin mukana Vuoden Tarjoilija -kisassa nyt toista kertaa, vuonna 2019 putosin pois semifinaalivaiheessa. Odotan nyt tapaavani paljon uusia ihmisiä ja saavani uusia kokemuksia, Kolehmainen kertoo.

Kolehmaisen työpaikka, Ravinteli Huber Tampereella, sijoittui vuoden 2021 Suomen Paras Ravintola -äänestyksessä sijalle 30.

Vuoden Kokki -kilpailun voittaja palkittiin Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron apurahalla ja Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja MaRa ry:n Henrik Bitten stipendisäätiön 10 000 apurahalla. Apurahojen tarkoituksena on edesauttaa voittajien ammatillista kehittymistä.

Mistä ovat vuoden kokit ja tarjoilijat tehty? Haastattelussa vuoden 2019 voittajat:

6:26Mistä on Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija tehty?

Lisää aiheesta:

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!Pitääkö ravintolassa jättää tippiä? Vuoden tarjoilija vastaaJoonas tyrmää yleisen harhaluulon tarjoilijan työstä: "Toivoisi, että Suomessakin havahduttaisiin"Tässä he ovat! Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu: "Helpottunut ja onnellinen olo"Lari, 25, edustaa Suomea arvostetuissa kokkikisoissa – näin hän päätyi suoraan armeijasta Michelin-ravintolan keittiömestariksiVuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2016 -finalistit valittu – tässä he ovat!
RavintolatRuokaMichelin-tähdetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • ke10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat