Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija paljastavat: Tällaisia ravintolassa kävijöitä suomalaiset ovat

6:26Mistä on Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija tehty?
Julkaistu 08.04.2019 10:27

MTV LIFESTYLE

Vastikään Vuoden Kokiksi ja Vuoden Tarjoilijaksi kruunatut voittajat vierailivat Huomenta Suomen -lähetyksessä keskustelemassa muun muassa siitä, millaisia ravintolassa kävijöitä me suomalaiset oikein olemme. 

Mikko Kaukonen ruokayhteisö Food Camp Finlandista ja Heidi Martikainen ravintola Farangista kruunattiin lauantaina Vuoden Kokiksi ja Vuoden Tarjoilijaksi. Kokkien osalta kilpailu on järjestetty jo vuodesta 1995 lähtien, tarjoilijat laitettiin puolestaan tänä vuonna paremmuusjärjestykseen seitsemättä kertaa.

Tittelit eivät tulleet voittajille helpolla, vaan vaativat onnistumisia useilla eri osa-alueilla.

Kaksipäiväisessä finaalissa Vuoden Kokki -kilpailijoiden tuli suorittaa onnistuneesti neljä eri osa-aluetta, mukaan lukien muun muassa teoria- ja lihankäsittelykoe itse ruoka-annosten valmistamista unohtamatta. Vuoden Tarjoilija -tittelistä taistelevien tuli muun muassa yhdistellä sujuvasti ruokaa ja viiniä, transeerata kala ja hoitaa cocktailtilaisuuden järjestäminen.

LUE MYÖS: Viisi Tähteä: Tässä on Suomen 50 parasta ravintolaa – katso koko lista!

"Ravintolassa käyminen on arkipäiväistynyt"

Sekä kokin että tarjoilijan työ on vaativaa hommaa, mutta millaisia ravintolassa kävijöitä me suomalaiset oikein olemme?

– Asiakkaat ovat kehittyneet laatutietoisemmiksi ja vaativimmiksi, Kaukonen toteaa.

vuoden  kokki vuoden tarjoilijaVuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -finaalit käytiin 6.4 Kevätmessujen yhteydessä.Santeri Stenvall/ELO-säätiö

– Ravintolassa käyminen on arkipäiväistynyt, eikä syömään enää mennä pelkästään lauantaisin. On ihanaa seurata, kun ihmiset tulevat arkipäivinä nauttimaan, Martikainen lisää.

Sen lisäksi, että ravintolassakäyminen on arkipäiväistynyt, myös annokset asiakkaiden lautasilla ovat muuttuneet. Ammattilaisten mukaan asiakkaiden lautasilla näkyy tänä päivänä yhä enemmän kasvispainotteista ruokaa ja lihansyönti on vähentynyt merkittävästi.

Mitä ravintola-alalla työskentelevät ammattilaiset syövät vapaapäivänä? Miten kokin työ on viime vuosina muuttunut? Katso koko haastattelu artikkelin alusta löytyvältä videolta.

Lisää aiheesta:

Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaatPitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipidePitääkö ravintolassa jättää tippiä? Vuoden tarjoilija vastaaJoonas tyrmää yleisen harhaluulon tarjoilijan työstä: "Toivoisi, että Suomessakin havahduttaisiin"Vuoden Kokki -kilpailulla pitkät perinteet – näin voittaja valmistautui tiukkaan kisaanHän on Vuoden Kokki 2016 – voitto irtosi ruoan rohkealla makurakenteella
RavintolatHuomenta SuomiRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat