Jasper Pääkkösen uusi ravintola satsaa laadukkaaseen ruokaan merellisessä ympäristössä.
Alun perin näyttelijänä läpimurtonsa tehnyt Jasper Pääkkönen on laajentanut ravintolabisneksiään. Pääkkösen ja yhteistyökumppaneiden uusi ravintola Tar avautui kesäkuussa Helsingin Tervasaaressa.
Uusi ravintola "puolivahingossa"
Pääkkönen kertoi perjantaina Huomenta Suomessa ravintolaprojektin toteutuneen hieman yllättäen.
– Tämä tapahtui totta puhuen hieman puolivahingossa. Helsingin kaupunki laittoi Tervasaaren aitan nettihuutokauppaan ja päätimme osallistua.
– Olimme asettaneet kattohinnan, että tämän yli emme mene. Ajattelimme, että ei se missään nimessä tule tällaisella hinnalla lähtemään, mutta niin siinä sitten kävi.
Pääkkönen tajusi yhtäkkiä omistavansa yhtiökumppaneidensa kanssa Tervasaren aitan, ja oli ryhdyttävä toden teolla miettimään, mitä rakennuksella tekisi.
– Ajatus oli lähtökohtaisesti heti se, että sinne pitää tedä poikkeuksellisen hieno, upea ja merellinen ravintola.
Lue myös: Helsinkiläisravintola tyhjeni ennen illansuussa, mutta nyt jonoa on kadulle asti kello 21.55 – mitä tapahtui?
Nimekkäät virolaiset mukana
Pääkkönen kertoo karsastavansa fine dining -sanaa, eikä Tar-ravintolassa hänen mukaansa ole missään nimessä tarjolla "pientä piperrystä".
Ravintolapuolesta vastaavat Pääkkösen yhtiökumppanit, virolaiset Martti Siiman ja Tõnis Siigur. Heidät tunnetaan muun muassa virolaisen Michelin-ravintola Noan ravintoloitsijoina.
– Tosi moni suomalainen matkustaa varta vasten Tallinnaan syömään Noassa.
Pääkkönen kertoo Noan Martti Siimanin olevan hänen vanha hyvä ystävänsä, ja kaksikko on jo vuosia pyöritellyt ideaa yhteisestä projektista.
– Heillä oli toiveena, että joskus avataan Suomeen ensimmäinen paikka. Nyt tässä kaikki palaset loksahtivat kohdalleen.
Lue myös: Onko suomalaisilla enää varaa käydä ravintoloissa?
"Pöhköstä ideasta" tunnetuksi turistikohteeksi
Kyseessä ei suinkaan ole Pääkkösen ensimmäinen ravintolaprojekti. Mies on mukana myös Helsingin Hernesaaressa sijaitsevan Löyly-saunakompleksin taustajoukoissa.
Löylykin lähti Pääkkösen mukaan liikkeelle naivista ja kunnianhimoisesta ajatuksesta.
– Päätimme rakentaa niin hienon rakennuksen ja saunan, että koko maailma tietää siitä. Kaikki piti meitä ihan pöhköinä. Sitten New York Times kirjoitti ensimmäisenä kansainvälisenä mediana maailmassa meistä ja pystyimme osoittamaan, että ei se niin pöhkö ajatus ollutkaan.
Millainen Pääkkösen uusi ravintola oikein on? Katso koko haastattelu jutun yllä olevalta videolta.
Katso myös: Tällainen on Olavi Uusivirran ravintolaprojekti Helsingin Mustikkamaalla
7:18Muusikko Olavi Uusivirrallakin on ravintola.