Järjetön ongelma: Liikaa pääsiäismunia syöneet britit ruuhkauttivat sairaaloiden päivystykset

Liiallisen suklaansyönnin aiheuttaman vatsakivun takia ei kannata hakeutua päivystykseen. Lehtikuva

Liikaa suklaamunia popsineet britit aiheuttivat pääsiäisenä päänvaivaa englantilaissairaaloiden päivystyspoliklinikoilla.

Moni suomalainenkin sortui varmasti pääsiäispyhien aikana suklaan ahmimiseen tai ylipäätään ylensyöntiin. Isossa-Britanniassa ongelma saavutti kuitenkin suorastaan naurettavat mittasuhteet, kun paikallisten sairaaloiden päivystykset ruuhkautuivat ylireagoivien ihmisten vuoksi.

Useammat sairaalat joutuivatkin Daily Mailin mukaan laittamaan vetoamuksia Facebookiin, jotta suklaalla itselleen vatsakivun aiheuttaneet britit pysyisivät kotona ja oikeasti apua tarvitsevat pääsisivät nopeasti hoitoon. Pääsiäispyhien "suklaaholistit" aiheuttivat useammissa sairaaloissa tuntikausien päivystysjonot.

"Pyydämme: tule päivystykseen vain, jos olet oikeasti sairas"

Asiasta joutui muistuttamaan Facebookissa muun muassa yli 122 000 ihmistä Middlesbroughissa palveleva, South Tees Foundation Trust -sairaala.

– Jos olet syönyt liian monta suklaamunaa ja suuren sunnuntaipäivällisen, voit ehkä paremmin, jos lepäät hetken kotona ja juot paljon vettä, päivityksessä muistutettiin.

Samana päivänä seurasi vielä toinen vetoamus:

– Korvavaikkua, ylensyönnin aiheuttamaa vatsakipua, irtoamattomia tekokynsiä, päänsärkyä, kuukautiskipua, vilustumista, flunssaa ja ripulia. Näitä kaikkia on näkynyt päivystyksessä viime viikkojen aikana. Pyydämme: tule päivystykseen vain, jos olet oikeasti sairas tai loukkaantunut. Jos tulet pienen vaivan kanssa, joudut todennäköisesti odottamaan todella kauan.

Daily Mailin mukaan päivystyspoliklinikat ovat olleet Isossa-Britanniassa koko talven erityisen ylityöllistettyjä ja ruuhkautuneita. Britannian julkisen terveydenhuollon edustajien mukaan ongelma johtuu ainakin osaksi kylmistä keleistä ja ikääntyvästä väestöstä.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!