Tunnettu japanilainen keittiömestari Norihito Endo vierailee parhaillaan Suomessa Michelin-ravintola Finnjävel Salongin vieraana.
Japanilaisen keittiön supertähdeksi tituleerattu keittömestari Norihito Endo hemmottelee parhaillaan kulinaristeja Suomessa. Endo tiimeineen saapui vierailevaksi kokiksi helsinkiläiseen Michelin-ravintola Finnjävel Salonkiin, jossa japanilainen ja suomalainen keittotaito yhdistyvät seitsemän ruokalajin menun muodossa. Finnjävel Salongin osuudesta menussa vastaa keittiömestari Tommi Tuominen.
Norihito Endo on 37-vuotias japanilaisen keittiön mestari ja perinteisen sushitaiteen uudistaja. Endo on hankkinut oppejaan muun muassa kolmen Michelin-tähden keittiömestarilta Hachiro Mizutanilta, joka piti legendaarista Sushi Mizutani -ravintolaansa Tokion Ginzassa. Endo työskenteli myös viiden vuoden kolmen Michelin-tähden Sushi Saitossa, jossa häntä opetti Takashi Saito, yksi maailman parhaista sushikeittiömestareista.
– Suomalaisessa ja japanilaisessa ruokakulttuurissa on aika paljon samankaltaisuuksia, esimerkiksi makumaailmoissamme ja valmistustekniikoissamme. Se aika pitkälti peilaa tietyntyyliseen yksinkertaisuuteen. Heillä se on ehkä yksinkertaisen raaka-aineen tai tekniikan huippuun asti viilaamista, meillä se on ehkä tullut enemmän pakotettuna asiana köyhyyden ja niukkuuden kautta, Tuominen pohti keskiviikkona järjestetyssä mediatilaisuudessa.


