Säilöminen ja tähteiden hyödyntäminen ovat asioita, joissa suomalaisilla on Hanko Sushin keittiömestarin mukaan vielä opittavaa.
Säilönnän voi aloittaa vaikkapa videon kuusenkerkkäsiirapin reseptillä.
Hanko Sushin tuotekehityksestä vastaavan keittiömestarin Jesper Björkellin mukaan sushin nimi tulee sanasta sumeshi, joka tarkoittaa etikalla marinoitua riisiä. Björkell kertoo, että alun perin sushi itse asiassa oli säilöntämenetelmä, jossa kalat tai äyriäiset säilöttiin riisiin.
– On tavallaan huvittavaa, että länsimaissa sushi mielletään ikivanhaksi perinneruoaksi. Todellisuudessa moderni sushi on vain satakunta vuotta vanha ruoka, joka juontaa juurensa 1800-luvun loppupuolelle.
Nykypäivän Japanissa sushi ei ole arkiruokaa vaan juhlahetkien herkku.
