Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sushikokki kertoo, mikä markettisushissa mättää – "Aika kaukana siitä, mitä sen kuuluisi olla"

1:13Paljonko riisiä ja lohta oikeasti on markettisushissa? Punnitsimme kahden kaupan lohinigiritKatso myös: Paljonko riisiä ja lohta oikeasti on markettisushissa? Punnitsimme kahden kaupan lohinigirit.
Julkaistu 10.03.2025 13:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Japanissa koulutuksensa saanut suomalainen sushikokki kertoo mielipiteensä markettisushista.

Hanko Sushi -ravintolakonseptia aikoinaan ideoinut ravintoloitsija Jesper Björkell on urallaan erikoistunut japanilaiseen ruokaan. Kokki on parhaillaan Japanissa tekemässä uutta ruokakirjaansa. 

Björkell kertoi Huomenta Suomessa, miten japanilainen ja suomalainen sushi eroavat toisistaan.

Lue myös: Tiesitkö tätä sushista? Moni mokaa soijan kanssa – eikä riisin kuulu olla tällaista!

Sushibuffetkultuuria ei ole Japanissa

Kokin mukaan myös Japanista voi nykypäivänä löytää niin sanottua arkisushia, mutta se ei kuitenkaan ole verrattavissa suomalaiseen marketti- tai buffetsushiin.

– Aika harvoin täällä lähdetään riisiä jäähdyttelemään. Sellaista samanlaista buffetmeininkiä täällä ole. Vaikka on sushiravintoloita, joissa saa syödä niin paljon kuin jaksaa, niin yleensä sushit valmistetaan sitä mukaa kuin niitä syödään.

Sushin hintataso Japanissa vaihtelee paikasta riippuen. Björkell kertoo juuri syöneensä 20 palan sushisetin ravintolassa noin 25 eurolla. Hienommissa paikoissa sushimenujen hinta voi kuitenkin olla satoja euroja.

Tämä mättää suomalaisissa markettisusheissa

Suomalaisissa sushibuffeteissa Björkelliä häiritsee eniten liian kylmäksi jäähdytetty riisi. 

– Sen lisäksi riisin määrä versus kala. Se on yleensä aika kaukana siitä, mitä sen kuuluisi olla. Suomessa aika paljon mennään kate edellä. 

Suomessakin ollaan kuitenkin Björkellin mukaan viime vuosien aikana alettu ymmärtää laadukkaan sushin merkitys.
 

Mitä mieltä sushikokki on majoneesista sushissa? Entä millainen sushi on "italialainen avioliitto", johon Björkell törmäsi Japanissa? Katso videolta koko haastattelu:

7:53Miten Suomessa ja Japanissa myytävä japanilainen ruoka eroavat toisistaan?Sushikokki kertoo suomalaisen ja japanilaisen sushin eroavaisuuksista.

Lue myös: Joonas osti supermarketista sushia ja pöyristyi: "Jos tosiaan mietitte, miksi sushibuffetin sushit ovat huomattavasti halvempia…"

Lisää aiheesta:

Sushia huoneenlämpöisenä vai jääkaappikylmänä? Ravintoloitsija avaa suosikkiruoan salat – "Käsin maistuu kaikki paremmalta"Japanilainen huippukokki tuli Suomeen ja halusi ehdottomasti testata poikkeuksellista sushia: "En ole koskaan ennen päässyt kokeilemaan"Et kai tee sushille näin? Sushiravintoloitsija: "Älä nyt ainakaan laita inkivääriä päälle" Joonas osti supermarketista sushia ja hämmästyi: "Jos tosiaan mietitte, miksi sushibuffetin sushit ovat huomattavasti halvempia…"Tiesitkö tätä sushista? Moni mokaa soijan kanssa – eikä riisin kuulu olla tällaista!Suomalainen ravintoloitsija kannustaa: Kaksi asiaa, jotka suomalaisten tulisi omaksua japanilaisesta ruokakulttuurista
SushiRuokaHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sushi
  • 14.10.17:22
    Ruoka

    Sushiakin suositumpaa! Japanin omaa "karjalanpiirakkaa" saa Suomestakin

  • 23.3.17:31
    Ruoka

    Sushiautomaatit rantautuvat Suomeen – tästä on kyse

  • 18.3.14:47
    Ravintolat

    Helsinkiläinen sushiravintola suljettiin – törkyisessä kunnossa, runsaasti eläviä ja kuolleita torakoita

  • 16.10.202409:09
    Ruoka

    Hiilaritonta sushia! Ennennäkemätön suomalaiskeksintö palkittiin maailman parhaana

  • 19.04.202414:42
    Ruoka

    MTV testasi: Suomessa keksittiin ennennäkemätön sushi – "Aiomme myydä tätä Japaniin"