Vain kuusi asiakasta illassa, hinta 250 euroa per naama: Tällainen on Tomi Björckin ja kumppaneiden uutuusravintolan erikoistiski

Sanchome_020522-18 copy
Sanchome-ravintolaa luotsaa huipputiimi. Sanchome

Kokki ja ravintoloitsija Tomi Björckin sekä hänen yhtiökumppaneidensa uusi japanilaisravintola Helsingin keskustassa tähtää korkealle.

Helsingin keskustaan, ikonisen hotelli Kämpin yhteyteen avautuu 10.5. keittiömestari Tomi Björckin ja hänen yhtiökumppaneidensa luotsaama japanilaisravintola Sanchome. Björck avasi ravintolaprojektin taustoja torstaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Halusin tuoda Japanin Helsinkiin, se on tämän ravintolan idea.

Björckiltä on kysytty tarkemmin, millaisesta japanilaisesta ravintolasta on kyse. Kokin mukaan japanilaisia ravintoloita on maailmassa miljoonia, ja ja ne kaikki erikoistuvat erilaisiin asioihin. Sanchomessa tavoitteena on tehdä asiat mahdollisimman hyvin, laadukkaimmista mahdollisista raaka-aineista.

– Keittiössä on esimerkiksi robatayaki-grilli, teemme sushia ja sashmia ja meillä on sushimestarit Japanista, Björck listasi. 

Robatayaki on japanilainen grillaamista muistuttava ruoanvalmistustapa, jossa ruokaa kypsennetään hiilien päällä.

"Muutaman kyyneleen joutuu ehkä tirauttamaan"

Sanchomen tiimiä on kasattu kaksi vuotta ja Björck kertoo itsekin uhranneensa valtaosan ajastaan ravintolaan liittyviin asioihin. Ravintolan rakentaminen pandemian aikana ei ole ollut helppoa.

– Kun saadaan ovet auki, niin muutaman kyyneleen joutuu ehkä tirauttamaan. Voitte kuvitella, millaista on tällä hetkellä perustaa ravintola ja hankkia raaka-aineita. Tahtotasomme on kuitenkin olla yksi parhaista japanilaisista ravintoloista koko Euroopassa, tulevaisuudessa ehkä koko maailmassa, Björck toteaa.

Roku Omakase on "ravintola ravintolan sisällä"

Sanchome-ravintola jakautuu kolmeen eri osaan. Björck kertoo, että hänelle itselleen merkityksellisin on Roku Omakase -tiski, "ravintola ravintolan sisällä", johon otetaan asiakkaita ainoastaan kuusi per päivä. Illallinen eksklusiivisella omakase-tiskillä maksaa 250 euroa ja se maksetaan etukäteen.

Tomi Björck kertoo videolla, millainen on 250 euron Roku Omakase -elämys ja mitä muuta ravintola Sanchomessa on tarjolla. Artikkeli jatkuu videon alla.

Vain kuusi ihmistä illassa mahtuu syömään – tällainen on Tomi Björckin uuden ravintolan"erikoistiski", jossa illallinen maksaa 250 euroa 5:17
Vain kuusi ihmistä illassa mahtuu syömään – tällainen on Tomi Björckin uuden ravintolan "erikoistiski", jossa illallinen maksaa 250 euroa.

Ravintolan "tavallisella" puolella on tarjolla ala carte -lista sekä kaksi erilaista maistelumenuta. Maistelumenut koostuvat erilaisista pienistä annoksista ja raaka-aineina on käytetty muun muassa wagyu-lihaa, ostereita, hummeria, kampasimpukkaa ja kotimaista kaviaaria. Annosten joukossa on myös sushia ja sashimia. Maistelumenujen hinnat ovat 89 ja 99 euroa.

Pääkeittiömestari ja omistaja Tomi Björckin lisäksi Sanchomen tiimiin kuuluvat pääkeittiömestari ja omistaja Serko Rantanen, ravintolajohtaja ja osakas Ronny Malmberg, keittiömestari ja osakas Simo Harrivaara, Ravintolapäällikkö ja osakas Tuula Juutilainen, pääbaarimestari Jere Vihervaara sekä talousjohtaja ja osakas Minka Björck.

Tomi ja Minka Björck asuvat lastensa kanssa vakituisesti Australiassa, mutta ovat nyt jonkin aikaa Suomessa starttaamassa uuden ravintolan toimintaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat