Unohda puikot! Suomessa vieraillut japanilainen kansanedustaja paljastaa, kuinka sushia kuuluisi oikeaoppisesti syödä

8:11 "Sushi salada" –vihreäsalaatti japanilaisittain & soijavinegrette

Hienoissa japanilaisissa ravintoloissa sushi nautitaan oikeaoppisesti sormin. 

VIDEO: Poimi talteen herkullisen japanilaisen salaatin resepti.

Japanin eduskunnan kuluttaja-asioiden erityiskomitean jäseniä kävi tällä viikolla tutustumassa järvenpääläisen ruokakaupan sushitiskiin. Edustajat ihastuivat suomalaisen sushitiskin tarjontaan ja tuotteiden makuun välittömästi.

Vierailun aikana japanilaiset kansanedustajat paljastivat Makuja.fi:lle joukon sushin syömiseen liittyviä tapoja, jotka ovat monelle suomalaiselle sushin ystävälle täysiä mysteereitä. 

Hienoissa paikoissa sushia syödään käsin

Kuluttaja-asioiden erityisvaliokunnan jäsenen Yoshitaka Sakurada kertoo, että vanhan tavan mukaan sushi kuuluu syödä käsin, ei siis puikoilla, niin kuin meillä on totuttu tekemään.

– Japanissa on sellaisia ravintoloita, joihin eivät ensikertalaiset pääse sisään. Jos näissä paikoissa ryhdyt syömään sushia puikoilla, sushikokki saattaa suuttua ja näppäistä sormille, että sellainen ei käy päinsä, Sakurada kertoo.

Sakuradan mukaan nykypäivänä moni japanilainenkin syö sushia puikoilla, mutta ennen vanhaa kädet toimivat tähän hommaan parhaiten.

Paljaat kädet ovat myös japanilaisten mestarikokkien työväline. Kumihanskoja ei siis käytetä, mikä nostaa hyvän hygienian erittäin suureen rooliin.

Makea kananmuna kruunaa sushiaterian

Sushia ei Sakuradan mukaan saisi lähteä syömään summanmutikassa, sillä niiden syömiseen on olemassa oma järjestyksensä. Tärkein sääntö on, että liikkeelle lähdetään kevyistä paloista.

– Liikkeelle ei lähdetä rasvaisesta tonnikalasta, vaan ensin syödään valkoiset kalat ja loppuun tulee makea kananmuna, Sakurada kertoo.

Jos tarjolla on läpinäkyviä raaka-aineita, kuten kampasimpukkaa tai kalmaria, ne ovat ensimmäiset, joista lähdetään liikkeelle.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja