Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

10 + 1 pataa pakkaspäiville

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 06.01.2016 17:13

Pääsipä se pakkanen paukkumaan tänäkin talvena. Vaikka jouluähkyn jälkeen tekisi mieli keventää ruokavaliota, maistuu talvisäässä silti parhaalta kunnon pataruoka. Keräsin yhteen nipun mieltä ja kroppaa lämmittäviä pataruokia pakkaspäiviä piristämään. Tätä kirjoittaessa on liedellä hautumassa takuuvarma herkku, Guinnessissa hautuva hirvipaisti. Toimii yhtä hyvin naudanpaistilla. Kyllä tarkenee! MTV Oy, All rights reserved

10 PATARUOKAA

Välimerellinen kurpitsa-lihapata

Daube Provencal – provencelainen härkäpata

Toinen härkäpata provencelaisittain

Burgundinpata

Tunisialainen makea lammaspata – Marka hloua

Chilinen possu-papupata

Fasaani-palsternakkapata

Tomaattinen artisokka-kanapata

Sitruunainen kanapata

Kreikkalainen papupata – Gigantes plaki 

Guinness-lihapata

750 g naudan- tai hirvenpaistia

0,5 dl vehnäjauhoja

kasviöljyä

2 sipulia, karkeasti palasteltuna

1 valkosipulinkynsi, murskattuna

2 rkl tomaattipyreetä

2 isoa porkkanaa tai 3 pienempää

1 tlk Guinnessia 0,44 l (tai muuta stout-olutta)

timjamia (pari tuoretta oksaa tai 2 tl kuivattua)

persiljaa viimeistelyyn

ripaus cayennea

suolaa

mustapippuria

Palastele liha reiluiksi 4-5 cm palasiksi. Suolaa ja pippuroi palat ja ripottele hiukan mukaan cayennea. Pyörittele lihapalat kevyesti vehnäjauhoissa. Kuumenna iso paistinpannu. Lorauta pohjalle hiukan öljyä. Ruskista liha osissa kauttaaltaan. Kun liha on paistettu, lorauta pohjalle hiukan olutta ja kaavi mukaan kaikki lihajämät.

Ota iso kattila ja kuumenna se keskilämmölle. Lorauta pohjalle hiukan öljyä. Kippaa mukaan sipuli, porkkanat ja tomaattipyree. Kuullota muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja timjami. Kaavi mukaan paistinpannulta lihanesteet. Kippaa mukaan lihapalat ja loput Guinnessista. Kiehauta ja pienennä lämpö miedolle.  Peitä kannella ja anna porista 2-3 h, kunnes liha on mureaa. Maista välillä lientä ja lisää suolaa maun mukaan. Ripottele pinnalle persiljasilppua ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjäPunaviininen hirvipata ja leipäkohokas - voimaa kylmyyteenAppelsiininen hirvipata piparjuurimykyilläVälimerellinen kurpitsa-lihapata(Vähän niin kuin) StroganoffHarira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeitto
GuinnessGuinness-patalihapataliharuokapatapataruokaresepti
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
talviruoka