Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapullat osa 18 - Possupullat punaviini-tomaattikastikkeessa

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 28.04.2016 19:07

Lihapullat tomaattikastikkeella on tunnetuimpia italialaisia ruokia. Kun lihaksi valitsee nautaa rasvaisemman porsaan ja vauhdittaa tomaattisoosia punkulla, saa lautaselle tasapainoisen, mehevän, syviä ja sydämellisiä sävyjä pursuavan annoksen. Voit tarjoilla sen pastan kera, mutta rapeakuorinen, paahdettu leipä toimii vielä yksinkertaisempana lisukkeena. Olen tehnyt lihapullia tomaattisoosissa useasti, mutta tästä tuli kaikken paras versio.

PS. Tsekkaa myös muut lihapullareseptit! 

MTV Oy, All rights reserved

Lihapullat punaviini-tomaattikastikkeessa

3-4 hlölle

400 g porsaan jauhelihaa (ei vähärasvaista)

1 porkkana, hienonnettuna tai raastettuna

1 sipuli, hienonnettuna

3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

2 rkl lehtipersiljaa, hienonnettuna

muutaman timjaminoksan lehdet nypittyinä

1 rkl paprikajauhetta

ripaus raastettuna muskottipähkinää

2 siivua vaaleaa leipää, mieluiten hiukan vanhaa, murusteltuna (tai 3/4 dl korppujauhoja)

1 kananmuna

0,5 dl kuohukermaa

0,5 dl raastettuna pecorinoa

suolaa

mustapippuria

oliiviöljyä paistamiseen

parmesaania raastettuna viimeistelyyn

Punaviini-tomaattikastike:

  1. 1 tlk tomaattimurskaa 1 rkl oliiviöljyä 1 salottisipuli, hienonnettuna 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna 0,5 dl punaviiniä 0,5 tl savustettua paprikajauhetta 1 tl sokeria 1 rkl punaviinietikkaa 2 tl oreganoa suolaa mustapippuria

Tee ensin lihapullataikina. Sekoita kaikki ainekset keskenään suolaa lukuunottamatta. Laita taikina jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun teet kastikkeen.

Kuumenna kattila keskilämmölle ja lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä. Kuullota salottisipulisilppua muutama minuutti. Lisää valkosipulisilppu ja kuullota minuutti. Kaada sekaan punaviini ja anna kiehahtaa. Kippaa mukaan tomaattimurska. Mausta paprikalla, sokerilla, punaviinietikalla ja oreganolla. Anna poreilla hissukseen muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Maista ja mausta lisää, jos tarpeen.

Mausta lihapullataikina suolalla. Pyöritä koepulla. Kuumenna paistinpannu ja lorauta pohjalle oliiviöljyä. Paista koepallo ja maista ja säädä lopputaikinan maku sen pohjalta. Pyöritä pienehköjä lihapullia ja paista niiden pinnat kauttaaltaan ruskeiksi.

Kuumenna tomaattisoosi ja kippaa lihapullat mukaan. Anna poreilla hissukseen n. vartin, kunnes pullat ovat kypsiä. Tarjoile pastan tai paahdetun vaalean leivän kera. Raasta päälle parmesaania ja ripottele pinnalle lehtipersiljaa tai basilikaa. Kaada lasiin mieleistä punaviiniä ja nauti.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Lihapullat tomaattikastikkeessa Hans Välimäen tapaanParmesaanikana – supersuosittu parmesaanibroileri on kanaruoka, jota on pakko kokeillaVasikka-cannellonit anjovis-valkokastikkeellaLihapullat osa 20 - Klassinen lihapullapastaLihapullat osa 17 - meksikolaiset lihapullat tomaattikastikkeellaHarira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeitto
italialainenjauhelihalihapullaporsaanlihapunaviinireseptitomaattikastike

Tuoreimmat aiheesta

italialainen
  • 29.11.201909:11
    pasta

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle

  • 28.11.201909:40
    Marsala-kana

    Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

  • 22.11.201909:21
    talviruoka

    Pastaa linsseillä – jumalattoman hyvä ja syvä talviruoka

  • 04.11.201913:50
    simpukat

    Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdä

  • 01.11.201913:39
    osso buco

    Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjä