Tiramisú maanittelee esiin jokaisen kokin tai italialaisen äidin kilpailuvietin, ja sitä koskevat keskustelut kuumenevat välillä melkoisesti. Olen maistanut lukemattomia eri versioita, ja nyt – 15 vuotta ohjetta hiottuani – olen nöyrimmästi sitä mieltä, että omani on kaikkein paras. (Otan mieluusti haasteen vastaan…) Minun tiramisússani kosteus ja kiinteys ovat oikeassa tasapainossa, siinä on juuri sopiva alkoholinmaku ja satumainen koostumus.
On hölmöjä harhaoppisia, jotka lisäävät vaahtoon kovaksi vatkattuja valkuaisia, mutta se on oikea sudenkuoppa, jonka takia jälkiruoka vähitellen lässähtää. Tiramisú vaatii aikaa tekeytyäkseen, ja se kannattaa valmistaa 12 tuntia etukäteen, mieluusti jo edellisenä päivänä. Tämä on selvä etu, kun ateria lähestyy loppuaan.
