"Hyvin yksinkertaista!" – näin teet täydellisen kastikkeen pekonille

pekoni
Paksut pekoniviipaleet paistuvat kesällä helposti grillissä. Shutterstock

Keittiömestari Risto Mikkola valmisti Huomenta Suomen uudessa Grilli-sarjassa grillipekonille makean kastikkeen.

Suolaisen pekonin seuraksi sopivat erityisen hyvin makeat lisäkkeet ja kastikkeet. Loistava esimerkki tästä on helppo srirachakastike, joka valmistuu samalla, kun pekonit kypsyvät vaikkapa grillissä.

– Tämä on hyvin yksinkertaista! keittiömestari Risto Mikkola hehkuttaa.

Makea srirachakastike pekonille

½ dl valkoviinietikkaa
½ dl Shriracha-kastiketta
½ dl vettä
1 ½ dl ruokosokeria 

Laita kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia.

Penslaa pekonit makealla Shriracha -kastikkeella. 

Katso videolta, kuinka makea srirachakastike valmistuu pekonille!

Grilli: Grillipekonia ja makea Sriracha-kastike 6:53

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat