"Hyvin yksinkertaista!" – näin teet täydellisen kastikkeen pekonille

pekoni
Paksut pekoniviipaleet paistuvat kesällä helposti grillissä. Shutterstock

Keittiömestari Risto Mikkola valmisti Huomenta Suomen uudessa Grilli-sarjassa grillipekonille makean kastikkeen.

Suolaisen pekonin seuraksi sopivat erityisen hyvin makeat lisäkkeet ja kastikkeet. Loistava esimerkki tästä on helppo srirachakastike, joka valmistuu samalla, kun pekonit kypsyvät vaikkapa grillissä.

– Tämä on hyvin yksinkertaista! keittiömestari Risto Mikkola hehkuttaa.

Makea srirachakastike pekonille

½ dl valkoviinietikkaa
½ dl Shriracha-kastiketta
½ dl vettä
1 ½ dl ruokosokeria 

Laita kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia.

Penslaa pekonit makealla Shriracha -kastikkeella. 

Katso videolta, kuinka makea srirachakastike valmistuu pekonille!

6:53

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja