Henri Alénin vinkki sai tomaattimurskan loppumaan kaupoista – oletko jo testannut suosittua arkiruokaa?

shutterstock_767622601
Joko olet testannut Henri Alénin suosittua tomaattikastiketta? Shutterstock

Arkiruokahitti-juttusarjassamme nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen parhaita arkiruokaohjeita. Tällä kertaa tehdään suosittua tomaattikastiketta tomaattiviikon kunniaksi.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta. Reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä Kari Aihisen nakkikeitto, perinteinen ja helppo kanaviillokki, puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike tai mahtava vaihtoehto ainaisille kalapuikoille.

Kerroimme maanantaina, että tällä viikolla vietetään kansallista tomaattien teemaviikkoa. Siispä viikon arkiruokahitti on Henri Alénin supersuosittu tomaattikastike.

Näin syntyi hittikastike

Henri Alén twiittasi tammikuussa 2014 tomaattikastikkeen ohjeen, joka villitsi suomalaiset. Kauppojen hyllyt tyhjenivät saman tien Muttin tomaaattimurskasta, joka mainittiin Alénin ohjeessa. S-ryhmästä twiittailtiin tuolloin ahkerasti aiheeseen liittyen. Ilkka Alarotu muun muassa kertoi Twitterissä Muttin tomaattimurskan hurjasta myynninkasvusta.

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

Jos twiitti ei näy, katso se täältä

Reseptiä julkaistessaan Alénilla ei kuitenkaan ollut mainosrahat mielessään. Päinvastoin, kokki kertoi MTV Uutisille, ettei halua mainostaa tiettyjä brändejä. Alénilla oli kuitenkin perustelut siihen, miksi brändin nimi tuli reseptin yhteydessä mainita.

– Koska ihmiset eivät välttämättä erota, mikä on hyvä ja mikä todella hyvä raaka-aine. Se on vähän kuin muotibloggari sanoisi vain, että menkää ostamaan mustat housut ja vihreä paita.

Onko Henri Alénin tomaattikastike sitten kaiken hypen arvoinen? Testaa itse tätä arkiruokahittiä!

Katso videolta, miten tomaatti kuoritaan eli kaltataan. 

Tomaattien kalttaus eli kuoriminen: Näin teet sen todella helposti 0:30

Tiesitkö? Näin tomaatit kuoritaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat