Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mutti-soosi eli Henri Alénin tomaattikastike

Shutterstock
Julkaistu 20.04.2021 09:16

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 1 tölkki tomaattimurskaa (esim. Mutti)
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 0,6 dl oliiviöljyä
  • 2 dl vettä
  • ½ tl sokeria
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi halutessasi

  • Appelsiinin kuorta ja ½ dl punaviiniä

Valmistusohje

Mutti-soosi eli Henri Alénin tomaattikastike valmistuu näin:

  1. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia pitkään öljyssä. Vähintään 10 minuuttia matalalla lämmöllä öljyssä. Rakennat makeuden.
  2.  Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet. Anna hautua 10 min. Makeutuu... lisää sen jälkeen loppu murska ja vettä 2 desilitraa. Hauduta sekoittaen.
  3. Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 min, ja lisää mahd. punaviini. Eli tuo happamuus kastikkeeseen. Sekoita koko ajan.
  4. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Jos hifistelet, 2 palaa appelsiinin kuorta. Mausta rohkeasti.
  5. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5 dl parasta neitsytoliiviöljyä mitä saat. Älä keitä enää. Se tuo täyteläisyyden soosiin.

Mutti-soosi on kokki Henri Alénin vuonna 2014 suosioon noussut tomaattikastike, joka villitsi suomalaiset somekäyttäjät. Alén jakoi tomaattikastikkeen reseptin Twitterissä ja pian Muttin tomaattimurska loppui kaupoista.

  • Sekoita kastike esimerkiksi keitetyn spagetin joukkoon heti, kun pasta on valutettu. Siis heti. Ei päälle, vaan sekaisin!
  • Lisää aiheesta:

    Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohjeEntrecôte kermakastikkeella ja salaatillaMaailman paras tomaattikastike pizzalleOikea osso bucoOsso buco vasikasta
    TomaattikastikeHenri AlénLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

    Tuoreimmat aiheesta

    Tomaattikastike
    • 22.08.202413:58
      Mausteet

      Adjika-kastike

    • 20.04.202109:16
      Henri Alén

      Mutti-soosi eli Henri Alénin tomaattikastike

    • 31.03.201609:54
      Pizza

      Maailman paras tomaattikastike pizzalle

    • 18.02.201300:00
      Kevyt

      Ratatouille lavakurkulla

    • 18.02.201300:00
      Kevyt

      Sakea tomaattikastike