Ravintoloitsija ja keittiömestari Henri Alén ei tälläkään kertaa jää tuleen makaamaan, vaan aikoo tehdä hyvää ravintoloiden kolmen viikon sulun aikana.
Videolla: Henri Alén viime keväänä MTV:n Uutisaamun vieraana puhumassa ravintoloiden koronakriisistä.
Suomalaisravintoloille koittavat jälleen ankarat ajat, kun hallitus tiedotti torstaina 8.3. alkavista kolmen viikon poikkeusoloista.
– Ravitsemisliikkeet ehdotetaan poikkeusoloissa suljettavaksi 8.–28. maaliskuuta, lukuun ottamatta perustason alueita. Ruoan ulosmyynti asiakkaille on kuitenkin sallittua, Valtioneuvoston tiedotteessa tiivistettiin helmikuussa.
Helsingissä useampaa ravintolaa yhteistyökumppaneidensa kanssa pyörittävä kokki Henri Alén otti aiheeseen kantaa tuttuun tyyliin Twitterissä. Alén kyseenalaisti ravintoloiden sulkemisen todellisen vaikutuksen koronan leviämiseen.
Jos päivitys ei näy, katso se täältä.
Henri Alén kokkaa 1000 annosta vähävaraisille
Joka tapauksessa, ravintolat joutuvat sulkemaan ovensa 8.3. ja tämä tarkoittaa käytännössä monelle henkilökunnan lomauttamista. Tamperelaisravintoloitsija Arto Rastas kertoi aiemmin MTV Uutisille omista suunnitelmistaan pistää pystyyn hyväntekeväisyystempaus muutaman päivän ajaksi.
