Henri Alén värväsi Emma Kimiläisen kuljettamaan Suomen nopeinta karjalanpaistia helsinkiläisille: "Kaikkeni teen, vaikka en kovin hyvä olekaan"

5:00 Henri Alén värväsi Emma Kimiläisen kuljettamaan ”Suomen nopeinta karjalanpaistia” helsinkiläisille

Suomalaiset ravintoloitsijat ovat pitkin viikkoa kertoneet MTV:lle keinoista, joihin ravintola-alalla on nyt ryhdytty pahimman kriisin välttämiseksi. Esimerkiksi keittiömestari Henri Alénin ravintoloissa on alettu myymään tukilahjakortteja, Michelin-kokin karjalanpaistia sekä poikkeuksellista ateriakokonaisuutta. Torstaina Alén lähti kuskaamaan "Suomen nopeinta karjalanpaistia" yhdessä autourheilija Emma Kimiläisen kanssa.

Kerroimme alkuviikosta, että keittiömestari Henri Alénin ravintoloissa on otettu poikkeukselliset keinot käyttöön, jotta kassavirta ei pysähdy. Alén kumppaneineen julisti viime torstaina helsinkiläisravintola Ultimaan poikkeustilan: ravintolan pöydät on nyt järjestelty kahden metrin päähän toisistaan, hygieniatasoa nostettu entisestään ja tarjolla on viiden ruokalajin poikkeustilamenu alennettuun hintaan. 

Suomen nopeinta karjalanpaistia asiakkaille

Lisäksi ravintola Finnjävelissä on ryhdytty valmistamaan lohturuokaa, jota voi tilata kotiinkuljetuksella WhatsApp-numeron kautta. Tällä viikolla ravintolasta on voinut hakea muun muassa Michelin-kokin tekemää karjalanpaistia – siis Alénin yhtiökumppani, keittiömestari Tommi Tuomisen tekemää kotiruokaa.

Samaan aikaan Finnjävelissä päätettiin aloittaa myös kotiinkuljetukset ja torstaina homma toteutettiin vielä astetta isommin: Henri Alén pyysi autourheilija Emma Kimiläisen mukaan kuljettamaan Porschella "Suomen nopeinta karjalanpaistia" helsinkiläisille. 

– Idea lähti siitä, että nyt on tarvetta ruoalle, ja pitäisi myös saada ne nopeasti toimitettua. Mietin, että kuka on oikeasti Suomen kovin rattityyppi, ja kyllä se on Emma. Otin Emmaan yhteyttä. Tehdään ruoat, mä oon kartturi ja Emma ajaa, Alén kertoi torstaina tempauksesta. 

Kimiläinen kertoo suostuneensa Alénin ideaan välittömästi. 

– Laitoin itse someen tekstejä, että nyt pitää ajatella boksin ulkopuolelta ja olla vähän kreatiivinen näissä jutuissa, niin siitä se lähti. Mielelläni autan ja tuen.

Alénin mukaan karjalanpaisti valikoitui Finnjävelin takeaway-ruoaksi, koska se on lohturuokaa parhaimmillaan. Ihmiset kaipaavat hankalien aikojen keskellä jotain tuttua, turvallista ja lohduttavaa. 

– Ajatuksena on viedä ihmisille hyvää, huipputason ruokaa. Mutta jos voisi viedä myös hieman hyvää fiilistä ja toivoa, kun kaikki on nyt pelkästään sitä, että kuka kuolee missä ja kuka sairastuu. Ihan pieni pilkahdus muuta.

"Kaaoksen kautta"

Alén ja Kimiläinen kuljettivat torstaina 11 annosta Suomen nopeinta karjalanpaistia Pohjois-Helsinkiin. Yhteensä annoksia oli tilattuna Finnjävelistä Helsingin alueelle yli 100 ja muut toimitukset hoidettiin henkilökunnan toimesta esimerkiksi polkupyörällä ja Fiatilla.

Kun Alén tiedotti tempauksesta somekanavissaan, tilaukset täyttyivät minuuteissa. 

– Tilauksia tuli kaaoksen kautta. Kun Emma saatiin tähän mukaan, niin se aiheutti Finnjäveliin aluksi aivan hirveän kaaoksen, Alén sanoo.

– Tämä tempaus on tietynlainen esimerkki yrityksille, että nyt vaan boksin ulkopuolelta ajattelemaan asioita ja miettimään, miten sitä liiketoimintaa voisi jatkaa kaikesta huolimatta, Kimiläinen kannustaa.

– Kaikkeni teen, vaikka en kovin hyvä olekaan, Alén vitsailee lopuksi. 

Millaisen kaaoksen Henri Alénin tempaus aiheutti Finnjävel-ravintolassa? Millaisia suunnitelmia Alénilla on ensi viikolle ravintolatoiminnassaan? Katso videolta Henri Alénin ja Emma Kimiläisen haastattelu. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja