Erikoinen tapaus helsinkiläisessä Michelin-ravintolassa: Miesasiakkaan vessapuuhat johtivat porttikieltoon

demo
Ravintola Demon vessanpönttö tukittiin froteepyyhkeillä. Lehtikuva

Parhaatkaan ravintolat eivät säästy öykkäröiviltä asiakkailta. Michelin-kokki Tommi Tuominen kertoi Makuja.fille Ravintola Demon vessassa häiriköineestä miehestä.

Viime viikkoina vellonut Grotesk-kohu on paljastanut, että huonosti käyttäytyvät asiakkaat voivat olla ravintoloitsijalle melkoinen riesa.

Helsinkiläisravintola Groteskin osaomistaja sekä Demon keittiömestari-omistaja, Michelin-kokki Tommi Tuominen on kohdannut uransa aikana öykkäröiviä asiakkaita ennenkin, mutta vastaavanlaista kohua niistä ei ole ennen noussut.

– Näitä on näkynyt ihan säännöllisen epäsäännöllisesti. Kyllä asiakkaita on joutunut joskus ulos heittämään, mutta ei niistä aikaisemmin tuollaista meteliä ole noussut.

Seurauksena ikuinen porttikielto

Kaikki eivät osaa käyttäytyä edes Michelin-ravintolassa. Tuominen muistaa Ravintola Demossa asioineen "herrasmiehen", jonka WC-käyttäytyminen oli vähintäänkin erikoista.

– Demossa yksi meidän asiakkaista jostain syystä päätti heittää kaikki meidän froteiset käsipyyhkeet vessanpönttöön ja tukkia sen sillä.

Tällaista käytöstä ei katsottu hyvällä, ja miehen ateriointi päättyi porttikieltoon.

– Se herrasmies ohjattiin ystävällisesti ulos, ja pyysimme ettei hän enää ikinä palaa.

Erikoisen tempauksen syy ei koskaan selvinnyt, eikä kyseistä miestäkään ole sen koommin näkynyt.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.