Erikoinen tapaus helsinkiläisessä Michelin-ravintolassa: Miesasiakkaan vessapuuhat johtivat porttikieltoon
Parhaatkaan ravintolat eivät säästy öykkäröiviltä asiakkailta. Michelin-kokki Tommi Tuominen kertoi Makuja.fille Ravintola Demon vessassa häiriköineestä miehestä.
Viime viikkoina vellonut Grotesk-kohu on paljastanut, että huonosti käyttäytyvät asiakkaat voivat olla ravintoloitsijalle melkoinen riesa.
Helsinkiläisravintola Groteskin osaomistaja sekä Demon keittiömestari-omistaja, Michelin-kokki Tommi Tuominen on kohdannut uransa aikana öykkäröiviä asiakkaita ennenkin, mutta vastaavanlaista kohua niistä ei ole ennen noussut.
– Näitä on näkynyt ihan säännöllisen epäsäännöllisesti. Kyllä asiakkaita on joutunut joskus ulos heittämään, mutta ei niistä aikaisemmin tuollaista meteliä ole noussut.
Seurauksena ikuinen porttikielto
Kaikki eivät osaa käyttäytyä edes Michelin-ravintolassa. Tuominen muistaa Ravintola Demossa asioineen "herrasmiehen", jonka WC-käyttäytyminen oli vähintäänkin erikoista.
– Demossa yksi meidän asiakkaista jostain syystä päätti heittää kaikki meidän froteiset käsipyyhkeet vessanpönttöön ja tukkia sen sillä.
Tällaista käytöstä ei katsottu hyvällä, ja miehen ateriointi päättyi porttikieltoon.
– Se herrasmies ohjattiin ystävällisesti ulos, ja pyysimme ettei hän enää ikinä palaa.
Erikoisen tempauksen syy ei koskaan selvinnyt, eikä kyseistä miestäkään ole sen koommin näkynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan