Erikoinen tapaus helsinkiläisessä Michelin-ravintolassa: Miesasiakkaan vessapuuhat johtivat porttikieltoon

demo
Ravintola Demon vessanpönttö tukittiin froteepyyhkeillä. Lehtikuva

Parhaatkaan ravintolat eivät säästy öykkäröiviltä asiakkailta. Michelin-kokki Tommi Tuominen kertoi Makuja.fille Ravintola Demon vessassa häiriköineestä miehestä.

Viime viikkoina vellonut Grotesk-kohu on paljastanut, että huonosti käyttäytyvät asiakkaat voivat olla ravintoloitsijalle melkoinen riesa.

Helsinkiläisravintola Groteskin osaomistaja sekä Demon keittiömestari-omistaja, Michelin-kokki Tommi Tuominen on kohdannut uransa aikana öykkäröiviä asiakkaita ennenkin, mutta vastaavanlaista kohua niistä ei ole ennen noussut.

– Näitä on näkynyt ihan säännöllisen epäsäännöllisesti. Kyllä asiakkaita on joutunut joskus ulos heittämään, mutta ei niistä aikaisemmin tuollaista meteliä ole noussut.

Seurauksena ikuinen porttikielto

Kaikki eivät osaa käyttäytyä edes Michelin-ravintolassa. Tuominen muistaa Ravintola Demossa asioineen "herrasmiehen", jonka WC-käyttäytyminen oli vähintäänkin erikoista.

– Demossa yksi meidän asiakkaista jostain syystä päätti heittää kaikki meidän froteiset käsipyyhkeet vessanpönttöön ja tukkia sen sillä.

Tällaista käytöstä ei katsottu hyvällä, ja miehen ateriointi päättyi porttikieltoon.

– Se herrasmies ohjattiin ystävällisesti ulos, ja pyysimme ettei hän enää ikinä palaa.

Erikoisen tempauksen syy ei koskaan selvinnyt, eikä kyseistä miestäkään ole sen koommin näkynyt.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja