Tomi Björckin ravintola lopettaa: "Myrskyisä aika ravintola-alalla on jatkunut"
Tomi Björck joutuu sulkemaan jo toisen ravintolansa Helsingissä tänä vuonna.
Syksyllä 2020 Helsingin keskustaan avattu ravintola Lily Lee sulkee ovensa vuodenvaihteessa.
Huippukokki Tomi Björckin luotsaama moderni kiinalainen ravintola ilmoitti asiasta verkkosivuillaan ja kertoo syyksi epävarman taloustilanteen.
– Ravintola avattiin koronapandemian keskellä ja harmillisesti myrskyisä aika ravintola-alalla on jatkunut pandemian jälkeen, tiedotteessa todetaan.
Tiedotteen mukaan toiminnan kannattavaksi saaminen ei ole jäänyt kiinni kovasta yrityksestä, mutta hiljaiselta vaikuttava alkuvuosi sai yrityksen tekemään vaikean lopetuspäätöksen.
Ravintolan viimeinen aukiolopäivä tulee olemaan 31.12.2023.
Myös Björckin toinen ravintola Helsingissä, japanilaisravintola Sanchome joutui sulkemaan ovensa tämän vuoden helmikuussa.
Lue myös: Suomalaisten suhteessa ravintoloihin on tapahtunut vallankumous, jota ei edes inflaatio ole tappanut
Lue myös: Joonas tyrmää yleisen harhaluulon tarjoilijan työstä: "Toivoisi, että Suomessakin havahduttaisiin"
Katso myös: Ravintola-alan näkymät – onko kansalla varaa syödä ulkona?
Lähde: Lily Lee
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Pika bébét
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan