Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Avec: Helsinkiläinen Michelin-ravintola sulkee ovensa – hyvästit Oralle: "On varmasti helppo ymmärtää, miksi valitsen nyt toisin"

3:03Miten Michelin-ravintola muuttui sushitehtaaksi?KATSO MYÖS VIDEO: Sasu Laukkonen oli vuonna 2020 ymmällään Michelin-ravintolassaan: "Sushimyynti räjähti käsiin"
Julkaistu 02.02.2023 07:58

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari Sasu Laukkonen laittaa pillit pussiin ja sulkee Michelin-ravintola Oran Helsingissä keväällä, kertoo ravintolamedia Avec.

Helsingin Huvilakadulla sijaitseva yhden Michelin-tähden ravintola lopettaa toimintansa huhtikuun lopussa. Ravintoloitsija ja keititömestari Sasu Laukkonen kertoo ravintolamedia Avecille prioriteettinsa muuttuneen ja kokki haluaa keskittyä nyt omaan terveyteensä sekä perheeseensä.

– Minulla on ollut reilu 12 vuotta ravintola, ja tyttäreni täyttää tänä vuonna 14 vuotta. Arvaa, kummanko luona olen viettänyt enemmistön illoista ja jokaisen viikonlopun. On varmasti helppo ymmärtää, miksi valitsen nyt toisin, Laukkonen toteaa Avecille.

Huippuravintolat lopettavat nyt yksi toisensa jälkeen. Kesällä 2022 uutisoitiin helsinkiläisen Michelin-ravintola Inarin sulkeutumisesta. Tammikuussa 2023 uutisoitiin puolestaan maailman parhaaksi valitun ravintola Noman lopettamisesta.

Lue myös: Maailman parhaaksi valittu ravintola sulkee ovensa: "Aloitamme uuden aikakauden"

Avecin mukaan Laukkonen ei aio jättäytyä kokonaan pois alalta, mutta keskittyy toisenlaisiin projekteihin. Kokki on mukana toukokuussa jälleen Fiskarsissa avautuvan Waldemar-pizzerian toiminnassa ja haaveilee lisäksi oman veitsihuoltoon keskittyneen yrityksen perustamisesta.

Ravintola-alalla monenlaisia haasteita

Ravintolatoiminnan pyörittäminen ei ole nykypäivänä helppoa ja tämä on osin vaikuttanut myös lopettamispäätökseen. 

Laukkonen kommentoi MTV Uutisille viime syksynä ravintola-alan henkilöstöpulaa. Oraan esimerkiksi jouduttiin etsimään salihenkilöä jopa yhdeksän kuukauden ajan, koska työntekijöitä ei edes huippuravintolaan riittänyt.

– Jokainen, joka saa nyt kohtuuhintaan hyvän työntekijän, niin se on aivan täysi lottovoitto, totesi Laukkonen.

Korona-aikana Sasu Laukkonen nousi ravintola Oran kanssa uutisotsikoihin, kun vaihtoi poikkeustilanteessa täysin Michelin-ravintolansa konseptia. Ravintola selvisi tuolloin vaikeista ajoista myymällä asiakkaille sushia.

Lue myös: Ala, jolta saa nyt töitä yhdellä puhelinsoitolla – Sasu etsi ravintolaansa työntekijää 9 kuukautta: "Tämä kertoo, missä tällä hetkellä mennään"

Lisää aiheesta:

Jopa 30 ravintolaa kiinni joka kuukausi – Henri Alén: "On kyllä asiat niin sekaisin kuin olla ja voi"Nyt meni kiinni Akseli Herlevin ravintolaYksi Suomen parhaista ravintoloista lopettaa toimintansa: "Helpompi tehdä päätös menestyvän ravintolan sulkemisesta vapaaehtoisesti"Keittiömestari kahden vaihtoehdon edessä: Helsinkiläisen huippuravintolan voi avata 6–9 asiakkaalle – tai sitten voi tehdä jotain täysin päinvastaistaHelsinkiläinen keittiömestari äimistyneenä Michelin-ravintolassaan – 15 euron konseptista hitti: "Myynti räjähti käsiin"Helsinkiläinen keittiömestari muuttaa Michelin-ravintolansa "sushitehtaaksi" koronakriisissä: "Kaiken tämän keskellä jotain positiivista"
RavintolatRuokaSasu LaukkonenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat