Suomalainen Michelin-ravintola ilmoitti yllätyslopetuksesta – keittiömestari avaa nyt taustat: Uusi ilmiö haastaa fine dining -ravintolat

Huippuravintola Ora lopettaa 1:59 Huippuravintola Ora lopettaa
Michelin-tähden saanut ravintola Ora lopettaa vapun jälkeen.

Helsinkiläinen Michelin-ravintola Ora yllätti lopettamisilmoituksellaan viime viikolla.

Ovet sulkeutuvat vapun jälkeen. Keittiömestari Sasu Laukkonen perustelee ravintolan lopettamista perhe- ja työelämän tasapainottamisella sekä näkee, että yhteiskunnassa tapahtuvat ihmisten muutokset arjessa ja elämäntavoissa haastavat fine dining-ravintolat toden teolla.

Laukkonen on pitänyt suosittua Ora-ravintolaa Helsingin Huvilakadulla vuodesta 2017.

Michelin-tähden saanut ravintola on ehtinyt kokea koronapandemian aikaiset rajoitukset ja sen jälkeen tulleen työvoimapulan.

– Työntekijöiden löytäminen on vaikeampaa nyt kuin koskaan aiemmin. Korona varmasti avasi monelle ajatuksia, kun ei saanut tehdä omaa duunia. Se kävi kyllä kieltämättä minullakin mielessä, toteaa Laukkonen.

"Jengi haluaa pitää itsestään parempaa huolta"

Päätös ravintolan sulkemisesta oli kypsynyt pitkään. Fine dining -ravintolan menestykäs pyörittäminen ei onnistu kahdeksan tunnin työpäivillä, vaan Laukkonenkin on tehnyt intohimoammatissaan jo vuosia kellonympäripäiviä.

Hänen ratkaisunsa taustalla oli halu olla enemmän läsnä kotona.

Laukkonen näkee myös ihmisten elämäntavoissa ison muutoksen. Moni ei halua istua enää iltaisin pitkillä illallisilla, vaan terveysbuumin myötä ihmiset haluavat olla tehokkaina aamusta liikkumassa.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

– Jengi haluaa pitää itsestään parempaa huolta, mikä ei ole ollenkaan huono idea. Meillä dinneri on kestänyt 3,5 tuntia. Huomaa, että jossain kohdin pääruokaa aletaan katsoa kelloa ja puhelinta...huomenaamulla on padel-vuoro kaverien kanssa! Silloin tulee (yrittäjänä) mieleen, että tuliko valittua väärä ravintola.

– Mutta toisaalta mietin, että ehkä se on myös huuto, jota pitää osata kuunnella. Jos olisin jatkanut tässä, tekisin varmasti lyhyemmän kokemuksen ravintolassa, Laukkonen pohtii.

Katso videolta Laukkosen lopettamispäätöksen syyt!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!