Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäeltä yllätysveto: Kaksi uutta ravintolaa Helsinkiin

Hans Välimäki tiimeineen avaa peräti kaksi uutta ravintolaa.
Hans Välimäki tiimeineen avaa peräti kaksi uutta ravintolaa.
Julkaistu 09.05.2023 09:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hans Välimäki ja Arto Rastas tiimeineen laajentavat ravintolabisneksiään Helsingissä.

Viime aikoina medioista on saanut lukea lähinnä tunnettujenkin ravintoloiden sulkeutumispäätöksiä. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin maanantaina Helsingin Töölössä sijaitsevan ravintola Aiton pistävän lapun luukulle kesäkuussa. Yli 14 vuoden ajan toiminut Aito sijoittui tänä vuonna 50 Suomen parhaan ravintolan listausessa sijalle 34.

Lue lisää: Yksi Suomen parhaista ravintoloista lopettaa toimintansa: "Helpompi tehdä päätös menestyvän ravintolan sulkemisesta vapaaehtoisesti"

Uusia ravintola-avauksia

Maria_Hans2Maria Von Graevenitz-Välimäki ja Hans Välimäki Bardot-ravintolassaan.

Haastavien aikojen keskelle putkahtelee kuitenkin myös uusia ravintoloita. MTV:n ruokaohjelmista tuttu kokki Kari Aihinen paljasti aiemmin Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa avaavansa uuden ravintolan Helsinkiin syksyllä.

Nyt ravintolauutuuksista tiedottavat myös Michelin-kokki Hans Välimäki sekä keittiömestari Arto Rastas tiimeineen.

– Miksi avata vain yhtä ravintolaa, kun voi avata kaksi? keittiömestareiden tiedotteessa todetaan.

Välimäki ja Rastas avaavat Helsingin ydinkeskustaan syksyllä 2023 kaksi ravintolaa: italialaisen "bistron" sekä brittiläisestä ruokakulttuurista inspiroituvan, mereneläviin ja riistaan painottuvan gastropubin. 

"Tavoitteenamme on avata yksi parhaista italialaisista"

Syyskuussa Korkeavuorenkadulle avautuva Italian Bistro Gina on sisarravintola Bistro Bardotille. Välimäen ja Rastaan lisäksi ravintoloiden taustalla vaikuttavat Maria Von Graevenitz-Välimäki sekä Miika Lönn. Ravintolassa tarjoillaan italialaisia klassikoita modernilla otteella.

Välimäki mainitsee ravintolan keittiön kulmakiviksi laadukkaan oliiviöljyn, valkosipulin, sardellin, erilaiset leikkeleet, basilikan ja auringossa kypsyneet oliivit, ripauksella rakkautta tietenkin.

– Simppeliä, mutta maistuvaa ruokaa, huolella valittuja viinejä ja hyvää palvelua. Siinä vasta pyhä kolminaisuus, Välimäki kiteyttää tiedotteessa ja jatkaa vielä:

– Olemme ystävien kanssa todenneet parhaiden italialaisten ravintoloiden usein sijaitsevan Italian ulkopuolella. Tavoitteenamme onkin avata yksi parhaista italialaisista tänne Helsingin Korkeavuorenkadulle.

Vaikka Italiassa ei yleensä bistro-nimeä käytetäkään, antaa se Välimäen mukaan tässä tapauksessa parhaan kuvan ravintolan tyylistä.

Miika Lönn_Hans Välimäki_Arto Rastas

Lue myös: Tässä ovat Suomen parhaat ravintolat 2023 – katso 50 ravintolan listaus!

Tasokasta pubiruokaa

Toinen avattava ravintola on gastropubi The Rook, Ministry of Horns and Fins. Se avaa ovensa loppusyksystä Yrjönkadun ja Ratakadun kulmassa. Välimäki kertoo syöneensä muun muassa elämänsä parhaat osterit ja fish and chipsit Brittein saarilla.

– Gastropubit viehättävät, koska kynnys astua niihin sisään on matala, hintataso maltillinen ja tunnelma rento. Helsingistä on pitkään puuttunut tunnelmallinen, tasokasta pubiruokaa tarjoava ravintola, jossa voi viihtyä myös lasillisen äärellä, nauttia herkullisista sormisyötävistä tai viettää vaikka koko pitkän illan, Välimäki kertoo tiedotteessa.  

Välimäen mukaan pubikulttuuri on kehittynyt Briteissä viimeisten vuosikymmenien aikana ja nykyään gastropubeilla voi olla vaikka Michelin-tähtiä.

The Rook -ravintolassa pääpaino tulee olemaan ruoassa ja pyrkimyksenä on valmistaa kaikki itse alusta alkaen. 

Hans Välimäen ja Arto Rastaan Bardot-ravintola avautui Helsingin paraatipaikalle vuonna 2020 keskellä pahinta koronapandemiaa. Välimäki oli aiemmin mukana myös Penélope- ja Bardem -ravintoloissa, mutta myi oman osuutensa niistä vuonna 2021.

Lue myös: Hans Välimäki avasi uuden ravintolan älyttömässä tilanteessa – vaihtoehdot olivat vähissä: "Soitin Artolle, että ei s*****a, mitäs me nyt tehdään"

Lue myös: Kari Aihinen avaamassa uuden ravintolan Helsinkiin: "Löydettiin fantastinen liiketila"

Lisää aiheesta:

Suosittu grilli suljettu pysyvästi: "V*tuttaa aika rankasti"Suomalaiskokit kertovat ravintola-alan vaietusta ongelmastaKeittiössä huudettiin, joku sai turpaan ja osa oli kännissä – suomalaiskokit kertovat ravintola-alan villeistä vuosistaKozeen Shiwanilta yllättävä vihjaus suorassa lähetyksessäKohukokki avautuu voinnistaan: Ahdistuskohtauksia, oksentelua ja paniikkiaKozeen Shiwan puhuu suunsa puhtaaksi – kiistää työntekijöiden haukkumisen ja ovien paiskomisen
RavintolatRuokaHans VälimäkiMakuja
Miika Lönn, Hans Välimäki ja Arto Rastas suunnittelevat nyt uusia ravintoloita.

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 3.9.08:09
    Ruoka

    Suosittu grilli suljettu pysyvästi: "V*tuttaa aika rankasti"

  • 31.8.17:34
    Ruoka

    Suomalaiskokit kertovat ravintola-alan vaietusta ongelmasta

  • 27.8.17:02
    Ruoka

    Keittiössä huudettiin, joku sai turpaan ja osa oli kännissä – suomalaiskokit kertovat ravintola-alan villeistä vuosista

  • 27.8.10:10
    Ruoka

    Kozeen Shiwanilta yllättävä vihjaus suorassa lähetyksessä

  • 26.8.18:08
    Viiden jälkeen

    Kohukokki avautuu voinnistaan: Ahdistuskohtauksia, oksentelua ja paniikkia