Hans Välimäki vinkkaa pastaohjeen "köyhään keittiöön" – oletko maistanut tätä?

Italialainen pasta, jota jokaisen kannattaisi maistaa! Hans Välimäen cacio e pepe -vinkit 2:13 Italialainen pasta, jota jokaisen kannattaisi maistaa! Hans Välimäen cacio e pepe -vinkit
KATSO VIDEO: Italialainen pasta, jota jokaisen kannattaisi maistaa! Hans Välimäen cacio e pepe -vinkit.

Hans Välimäki kertoo vinkkinsä kuuluisan cacio e pepe -pastan valmistukseen.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin perjantaina keittiömestari Hans Välimäen uudesta Italian Bistro Gina -ravintolasta. Syyskuussa Helsingin Korkeavuorenkadulle avautuva ravintola tarjoilee italialaisia klassikkoannoksia modernilla twistillä. Välimäki kertoi torstaina järjestetyssä mediatilaisuudessa, miksi rajojen rikkominen italialaisessa keittiössä on täysin perusteltua. 

Cacio e pepe on klassikko

Yksi Gina-ravintolassa tarjoiltavista pastoista on klassinen cacio e pepe. Välimäki sanoo sen olevan oikein valmistettuna poikkeuksellisen herkullista. Se edustaa myös niin sanottua "cucina povera" -tyyliä, joka on italialaisen keittiön perusta. 

– Sanonta tarkoittaa "köyhän keittiötä" ja perustuu yksinkertaisiin raaka-aineisiin sekä niihin, mitä kaapeista sattuu jo valmiiksi löytymään. Väitänkin, että suurimmasta osasta keittiöitä löytyy cacio e pepen ainekset.

Cacio e pepe on käytännössä juustoinen mustapippuripasta. Sen valmistaminen on Välimäen mukaan suhteellisen helppoa ja tätäkin pastaa voi rohkeasti tuunata omien mieltymysten mukaan.

– Toisaalta tämä ei suinkaan ole välttämätöntä, sillä paahdetun mustapippurin antama makuelämys on jo itsessään herkullinen, lisäksi ruoka on nopea valmistaa. 

Välimäki itse tuunaa cacio e pepe -pastansa "salaisella raaka-aineella",  jota perinteisesti ohjeessa ei ole. Se korostaa pastan muita makuja.

Katso videolta, miten Hans tekee cacio e pepen ja nappaa ohje: Cacio e pepe -pasta Hans Välimäen ohjeella

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.