Hans Välimäki vinkkaa pastaohjeen "köyhään keittiöön" – oletko maistanut tätä?
Hans Välimäki kertoo vinkkinsä kuuluisan cacio e pepe -pastan valmistukseen.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin perjantaina keittiömestari Hans Välimäen uudesta Italian Bistro Gina -ravintolasta. Syyskuussa Helsingin Korkeavuorenkadulle avautuva ravintola tarjoilee italialaisia klassikkoannoksia modernilla twistillä. Välimäki kertoi torstaina järjestetyssä mediatilaisuudessa, miksi rajojen rikkominen italialaisessa keittiössä on täysin perusteltua.
Cacio e pepe on klassikko
Yksi Gina-ravintolassa tarjoiltavista pastoista on klassinen cacio e pepe. Välimäki sanoo sen olevan oikein valmistettuna poikkeuksellisen herkullista. Se edustaa myös niin sanottua "cucina povera" -tyyliä, joka on italialaisen keittiön perusta.
– Sanonta tarkoittaa "köyhän keittiötä" ja perustuu yksinkertaisiin raaka-aineisiin sekä niihin, mitä kaapeista sattuu jo valmiiksi löytymään. Väitänkin, että suurimmasta osasta keittiöitä löytyy cacio e pepen ainekset.
Cacio e pepe on käytännössä juustoinen mustapippuripasta. Sen valmistaminen on Välimäen mukaan suhteellisen helppoa ja tätäkin pastaa voi rohkeasti tuunata omien mieltymysten mukaan.
– Toisaalta tämä ei suinkaan ole välttämätöntä, sillä paahdetun mustapippurin antama makuelämys on jo itsessään herkullinen, lisäksi ruoka on nopea valmistaa.
Välimäki itse tuunaa cacio e pepe -pastansa "salaisella raaka-aineella", jota perinteisesti ohjeessa ei ole. Se korostaa pastan muita makuja.
Katso videolta, miten Hans tekee cacio e pepen ja nappaa ohje: Cacio e pepe -pasta Hans Välimäen ohjeella
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Pika bébét
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan