Hans Välimäki kertoo vinkkinsä kuuluisan cacio e pepe -pastan valmistukseen.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin perjantaina keittiömestari Hans Välimäen uudesta Italian Bistro Gina -ravintolasta. Syyskuussa Helsingin Korkeavuorenkadulle avautuva ravintola tarjoilee italialaisia klassikkoannoksia modernilla twistillä. Välimäki kertoi torstaina järjestetyssä mediatilaisuudessa, miksi rajojen rikkominen italialaisessa keittiössä on täysin perusteltua.
Lue myös: Hans Välimäki tyrmää yleisen harhaluulon suosikkipastoista
Cacio e pepe on klassikko
Yksi Gina-ravintolassa tarjoiltavista pastoista on klassinen cacio e pepe. Välimäki sanoo sen olevan oikein valmistettuna poikkeuksellisen herkullista. Se edustaa myös niin sanottua "cucina povera" -tyyliä, joka on italialaisen keittiön perusta.
– Sanonta tarkoittaa "köyhän keittiötä" ja perustuu yksinkertaisiin raaka-aineisiin sekä niihin, mitä kaapeista sattuu jo valmiiksi löytymään. Väitänkin, että suurimmasta osasta keittiöitä löytyy cacio e pepen ainekset.