Hans Välimäki vinkkaa pastaohjeen "köyhään keittiöön" – oletko maistanut tätä?

Italialainen pasta, jota jokaisen kannattaisi maistaa! Hans Välimäen cacio e pepe -vinkit 2:13 Italialainen pasta, jota jokaisen kannattaisi maistaa! Hans Välimäen cacio e pepe -vinkit
KATSO VIDEO: Italialainen pasta, jota jokaisen kannattaisi maistaa! Hans Välimäen cacio e pepe -vinkit.

Hans Välimäki kertoo vinkkinsä kuuluisan cacio e pepe -pastan valmistukseen.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin perjantaina keittiömestari Hans Välimäen uudesta Italian Bistro Gina -ravintolasta. Syyskuussa Helsingin Korkeavuorenkadulle avautuva ravintola tarjoilee italialaisia klassikkoannoksia modernilla twistillä. Välimäki kertoi torstaina järjestetyssä mediatilaisuudessa, miksi rajojen rikkominen italialaisessa keittiössä on täysin perusteltua. 

Cacio e pepe on klassikko

Yksi Gina-ravintolassa tarjoiltavista pastoista on klassinen cacio e pepe. Välimäki sanoo sen olevan oikein valmistettuna poikkeuksellisen herkullista. Se edustaa myös niin sanottua "cucina povera" -tyyliä, joka on italialaisen keittiön perusta. 

– Sanonta tarkoittaa "köyhän keittiötä" ja perustuu yksinkertaisiin raaka-aineisiin sekä niihin, mitä kaapeista sattuu jo valmiiksi löytymään. Väitänkin, että suurimmasta osasta keittiöitä löytyy cacio e pepen ainekset.

Cacio e pepe on käytännössä juustoinen mustapippuripasta. Sen valmistaminen on Välimäen mukaan suhteellisen helppoa ja tätäkin pastaa voi rohkeasti tuunata omien mieltymysten mukaan.

– Toisaalta tämä ei suinkaan ole välttämätöntä, sillä paahdetun mustapippurin antama makuelämys on jo itsessään herkullinen, lisäksi ruoka on nopea valmistaa. 

Välimäki itse tuunaa cacio e pepe -pastansa "salaisella raaka-aineella",  jota perinteisesti ohjeessa ei ole. Se korostaa pastan muita makuja.

Katso videolta, miten Hans tekee cacio e pepen ja nappaa ohje: Cacio e pepe -pasta Hans Välimäen ohjeella

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!