Pastataikina – itse tehty tuorepasta Hans Välimäen ohjeella
Julkaistu
Pastataikina on helppo tehdä itse! Hans Välimäen mukaan ei ole väliä syökö kuiva- vai tuorepastaa, mutta itse tehdyn pastan valmistaminen on erityisen palkitsevaa.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 20min
- Ruokavalio: Laktoositon, Maidoton
Ainekset
- 500 g durum-jauhoja
- 11 keltuaista
- 1 kananmuna
- 0,25 dl vettä
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Pastataikina valmistetaan näin:
- Kaada jauhot tasaisesti pöydälle ja muodosta niistä keko. Tee keon keskelle kolo.
Riko kananmunat koloon jauhojen keskellä. Sekoita jauhoja vähitellen munien joukkoon, lisää hyppysellinen suolaa.
- Muotoile ainekset taikinaksi. Jos taikina tuntuu kuivalta, voit lisätä kananmunia ja vettä tarvittaessa.
- Aloita taikinan vaivaaminen. Vaivaa sitä noin 10 minuutin ajan, kunnes se muuttuu kimmoisaksi. Homma vaatii voimaa ja sitkeyttä.
- Lopuksi kääri pastataikina kelmuun ja anna sen levätä huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Muotoile haluamaksesi pastaksi pastakoneella ja kypsennä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti