Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pastataikina – itse tehty tuorepasta Hans Välimäen ohjeella

Pastataikinasta voi tehdä monenlaista tuorepastaa kotona. Pastan valmistamiseen kannattaa käyttää pastakonetta.
Pastataikinasta voi tehdä monenlaista tuorepastaa kotona. Pastan valmistamiseen kannattaa käyttää pastakonetta.MTV
Julkaistu 08.09.2023 09:48

MTV LIFESTYLE

Pastataikina on helppo tehdä itse! Hans Välimäen mukaan ei ole väliä syökö kuiva- vai tuorepastaa, mutta itse tehdyn pastan valmistaminen on erityisen palkitsevaa.

  • Kokonaisvalmistusaika: 80 min
  • Aktiivinen aika: 20 min
  • Ruokavalio: Laktoositon, Maidoton

Ainekset

  • 500 g durum-jauhoja
  • 11 keltuaista
  • 1 kananmuna
  • 0,25 dl vettä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Pastataikina valmistetaan näin:

  1. Kaada jauhot tasaisesti pöydälle ja muodosta niistä keko. Tee keon keskelle kolo.
  2. Riko kananmunat koloon jauhojen keskellä. Sekoita jauhoja vähitellen munien joukkoon, lisää hyppysellinen suolaa. 

    pastan valmistusKeltuaiset ja kananmuna sekoitetaan jauhojen joukkoon.MTV

  3. Muotoile ainekset taikinaksi. Jos taikina tuntuu kuivalta, voit lisätä kananmunia ja vettä tarvittaessa.
  4. Aloita taikinan vaivaaminen. Vaivaa sitä noin 10 minuutin ajan, kunnes se muuttuu kimmoisaksi. Homma vaatii voimaa ja sitkeyttä. 
  5. Lopuksi kääri pastataikina kelmuun ja anna sen levätä huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Muotoile haluamaksesi pastaksi pastakoneella ja kypsennä.

Lisää aiheesta:

Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uuniaHelppo maalaisleipäCiabattaPizzataikinaYllätysleipäPastan valmistus pastakoneella
PastaHans VälimäkiLaktoositonMaidotonLisäkeruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 05.10.202412:00
    Pekonisalaatti

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaa

  • 14.09.202412:00
    Kananpoika

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

  • 07.09.202412:00
    Pastat ja nuudelit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia

  • 08.09.202309:48
    Hans Välimäki

    Pastataikina – itse tehty tuorepasta Hans Välimäen ohjeella

  • 12.05.202313:06
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen viisupasta 2023