Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäki jättää perustamansa ravintolaketjun: "On aika siirtyä eteenpäin"

Hans Välimäki jättää Pasta Box -ketjun. Kuva: Pasta Box.
Hans Välimäki jättää Pasta Box -ketjun. Kuva: Pasta Box.Pasta Box
Julkaistu 28.08.2017 07:52

MTV LIFESTYLE

Keittiömestari Hans Välimäki kertoo Facebookissa jättävänsä pastaan erikoistuneen ravintolaketjun Pasta Boxin.

Useista ravintolaprojekteistaan sekä muun muassa television ruokaohjelmista tunnettu kokki Hans Välimäki irtautuu lanseeraamansa Pasta Box -pastaravintolaketjun operoinnista. Välimäki tiedotti asiasta sunnuntaina omilla Facebook-sivuillaan.

Välimäki oli mukana konseptoimassa pastaravintolaketjua ja kehitti tuotteelle maun, tyylin ja ilmeen. Nyt Välimäki kertoo kokevansa tehneensä tarpeeksi, sillä Pasta Boxille on luotu oma tuotekehitystiimi ja toimipisteet ovat löytäneet tyytyväisen asiakaskuntansa.

Ensimmäinen Pasta Box avattiin Helsingin Itäkeskuksen kauppakeskuksessa vuosi sitten elokuussa. Sittemmin toimipisteitä on avattu Espoon Iso Omenan, Vantaan Jumbon ja Turun Skanssin kauppakeskuksiin.

– Tehtävänäni oli alun perin kehittää vain toimiva konsepti, reseptiikka ja annokset, mutta ravintolayhtiön omistajat halusivat myös hyödyntää tunnettuuttani Pasta Boxin lanseerauksessa. Se on ymmärrettävää, sillä pystyn allekirjoittamaan jokaisen annoksen ja reseptiikat, jonka ravintolalle loin. Homma toimi ja nyt on mielestäni hyvä aika siirtyä eteenpäin, kertoo keittiömestari Hans Välimäki ja jatkaa:

– Kokemus on ollut antoisa ja myös kehittävä, sillä opin, kuinka markkinoilla täysin uudenlaisen pikaruokaravintolan voi menestyksekkäästi käynnistää aika lailla tyhjästä. On hienoa nähdä, kuinka nopeasti yleisö on löytänyt verrattain terveellisen pastan vaihtoehdokseen kaikenlaiselle muulle pikaruokatarjonnalle.

Välimäen mukaan hauskinta kokemuksessa oli erilaisten pasta-annoksiin tarvittavien raaka-aineiden miettiminen, etsiminen sekä juuri sen oikean pastan löytäminen.

– Kokeilin tehdä pastaa myös itse, mutta huomasin, että tuorepasta ei korkean tärkkelyspitoisuutensa vuoksi sovi tämän tyyppisiin annoksiin. Kuivapasta taas ei käy pikaruokaravintolaan pitkän kiehumisaikansa vuoksi. Onnistuinkin sitten löytämään tarkoituksiin sopivan pastan, Rummon, jossa pasta keitetään ennakkoon lähes valmiiksi ja viimeistellään sopivan, eli al dente -kypsäksi vasta sitten, kun asiakas tekee tilauksen. Vaikka se kuulostaa perinteisen pastaprotokollan vastaiselta, on se mielestäni täysin ok, sillä näin pastan rakenne ja maku pysyivät erinomaisina, Hans Välimäki.

Keittiömestari Välimäki lopettaa Pasta Box –ravintolayhtiössä 16. syyskuuta.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Hans Välimäki tyrmää yleisen harhaluulon suosikkipastoistaHans Välimäki lopetti yllättäen kahdessa ravintolassa – kertoo MTV:lle syyn päätöksen taustallaHans Välimäki avasi uuden ravintolan älyttömässä tilanteessa – vaihtoehdot olivat vähissä: "Soitin Artolle, että ei s*****a, mitäs me nyt tehdään"Suomalaisella pastaravintolalla on ollut yllättäen kaikkien aikojen kesä – toimitusjohtaja toivoo koulujen aloituksen siirtoa syyskuulle: "Sillä saataisiin Suomi nousuun""Monelle kokille iltatyö ei oikeasti sovellu, mutta vaihtoehtoja ei ole" – huippukokki Matti Jämsen yllättää avaamalla lounasravintolaketjun Hans Välimäeltä yllätysveto! Legendaarisen Palacen jättänyt keittiömestari avaa uuden ravintolan – konsepti kaukana fine diningista
PastaHans VälimäkiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • ma11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"