Hans Välimäki jättää perustamansa ravintolaketjun: "On aika siirtyä eteenpäin"

pasta box Hans Välimäki
Hans Välimäki jättää Pasta Box -ketjun. Kuva: Pasta Box. Pasta Box

Keittiömestari Hans Välimäki kertoo Facebookissa jättävänsä pastaan erikoistuneen ravintolaketjun Pasta Boxin.

Useista ravintolaprojekteistaan sekä muun muassa television ruokaohjelmista tunnettu kokki Hans Välimäki irtautuu lanseeraamansa Pasta Box -pastaravintolaketjun operoinnista. Välimäki tiedotti asiasta sunnuntaina omilla Facebook-sivuillaan.

Välimäki oli mukana konseptoimassa pastaravintolaketjua ja kehitti tuotteelle maun, tyylin ja ilmeen. Nyt Välimäki kertoo kokevansa tehneensä tarpeeksi, sillä Pasta Boxille on luotu oma tuotekehitystiimi ja toimipisteet ovat löytäneet tyytyväisen asiakaskuntansa.

Ensimmäinen Pasta Box avattiin Helsingin Itäkeskuksen kauppakeskuksessa vuosi sitten elokuussa. Sittemmin toimipisteitä on avattu Espoon Iso Omenan, Vantaan Jumbon ja Turun Skanssin kauppakeskuksiin.

– Tehtävänäni oli alun perin kehittää vain toimiva konsepti, reseptiikka ja annokset, mutta ravintolayhtiön omistajat halusivat myös hyödyntää tunnettuuttani Pasta Boxin lanseerauksessa. Se on ymmärrettävää, sillä pystyn allekirjoittamaan jokaisen annoksen ja reseptiikat, jonka ravintolalle loin. Homma toimi ja nyt on mielestäni hyvä aika siirtyä eteenpäin, kertoo keittiömestari Hans Välimäki ja jatkaa:

– Kokemus on ollut antoisa ja myös kehittävä, sillä opin, kuinka markkinoilla täysin uudenlaisen pikaruokaravintolan voi menestyksekkäästi käynnistää aika lailla tyhjästä. On hienoa nähdä, kuinka nopeasti yleisö on löytänyt verrattain terveellisen pastan vaihtoehdokseen kaikenlaiselle muulle pikaruokatarjonnalle.

Välimäen mukaan hauskinta kokemuksessa oli erilaisten pasta-annoksiin tarvittavien raaka-aineiden miettiminen, etsiminen sekä juuri sen oikean pastan löytäminen.

– Kokeilin tehdä pastaa myös itse, mutta huomasin, että tuorepasta ei korkean tärkkelyspitoisuutensa vuoksi sovi tämän tyyppisiin annoksiin. Kuivapasta taas ei käy pikaruokaravintolaan pitkän kiehumisaikansa vuoksi. Onnistuinkin sitten löytämään tarkoituksiin sopivan pastan, Rummon, jossa pasta keitetään ennakkoon lähes valmiiksi ja viimeistellään sopivan, eli al dente -kypsäksi vasta sitten, kun asiakas tekee tilauksen. Vaikka se kuulostaa perinteisen pastaprotokollan vastaiselta, on se mielestäni täysin ok, sillä näin pastan rakenne ja maku pysyivät erinomaisina, Hans Välimäki.

Keittiömestari Välimäki lopettaa Pasta Box –ravintolayhtiössä 16. syyskuuta.

***

0:42

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja