Kaksi uutta ravintolaa – Hans Välimäki kommentoi yllätysvetoaan: "Tässä kävi vähän niin, että…"

Erikoishaastattelussa kokki Hans Välimäki 17:46 Erikoishaastattelussa kokki Hans Välimäki
KATSO VIDEO: Hans Välimäki kertoo, miten päätyi kahteen uuteen ravintolaan kerralla.

Keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäki on avaamassa kahata uutta ravintolaa. Millainen riski se on näinä aikoina?

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla uutisoitiin toukokuussa keittiömestari Hans Välimäen uusista ravintolasuunnitelmista. Michelin-kokki Hans Välimäki sekä keittiömestari Arto Rastas tiimeineen avaavat Helsingin ydinkeskustaan syksyllä 2023 kaksi ravintolaa: italialaisen "bistron" sekä brittiläisestä ruokakulttuurista inspiroituvan, mereneläviin ja riistaan painottuvan gastropubin. 

Välimäki vieraili nyt Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa ja kertoi, miten päätyi kahteen uuteen ravintolaan kerralla.

"Jos ei yritä, niin ei saa mitään"

Välimäen mukaan kahden ravintolan avaaminen lähes samanaikaisesti on tietysti iso riski.

– Tässä kävi vähän niin, että kun neuvottelimme aikanaan ravintolat meille, niin niiden piti avautua hieman eri aikaan. Toisen piti avautua nyt keväällä ja toisen myöhemmin syksyllä, Välimäki kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Maailmantilanne ja muut seikat kuitenkin vaikuttivat suunnitelmiin ja nyt ravintolat avautuvat syksyllä samoihin aikoihin. Välimäen mukaan ravintolaneuvotteluiden alkupisteessä ei vielä ollut tietoakaan kriisistä, johon osa Euroopasta on nyt ajautunut.

– Silloin päätimme mennä eteenpäin ja kaikki näytti hyvältä. Toisaalta ihmiset tuntuvat liikkuvan nyt ihan mukavasti ravintoloissa. Katsotaan, miten käy. Jos ei yritä, niin ei saa mitään.

Miten ravintola-alan henkilökuntapula vaikuttaa Välimäen ravintolatoimintaan? Nakitetaanko keittiömestari myös kotioloissa aina kokkaamaan? Katso jutun yllä olevalta videolta Hans Välimäen haastattelu. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat