Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaksi uutta ravintolaa – Hans Välimäki kommentoi yllätysvetoaan: "Tässä kävi vähän niin, että…"

17:46Erikoishaastattelussa kokki Hans VälimäkiKATSO VIDEO: Hans Välimäki kertoo, miten päätyi kahteen uuteen ravintolaan kerralla.
Julkaistu 15.05.2023 17:27

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäki on avaamassa kahata uutta ravintolaa. Millainen riski se on näinä aikoina?

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla uutisoitiin toukokuussa keittiömestari Hans Välimäen uusista ravintolasuunnitelmista. Michelin-kokki Hans Välimäki sekä keittiömestari Arto Rastas tiimeineen avaavat Helsingin ydinkeskustaan syksyllä 2023 kaksi ravintolaa: italialaisen "bistron" sekä brittiläisestä ruokakulttuurista inspiroituvan, mereneläviin ja riistaan painottuvan gastropubin. 

Välimäki vieraili nyt Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa ja kertoi, miten päätyi kahteen uuteen ravintolaan kerralla.

Lue myös: Hans Välimäeltä yllätysveto: Kaksi uutta ravintolaa Helsinkiin

"Jos ei yritä, niin ei saa mitään"

Välimäen mukaan kahden ravintolan avaaminen lähes samanaikaisesti on tietysti iso riski.

– Tässä kävi vähän niin, että kun neuvottelimme aikanaan ravintolat meille, niin niiden piti avautua hieman eri aikaan. Toisen piti avautua nyt keväällä ja toisen myöhemmin syksyllä, Välimäki kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Maailmantilanne ja muut seikat kuitenkin vaikuttivat suunnitelmiin ja nyt ravintolat avautuvat syksyllä samoihin aikoihin. Välimäen mukaan ravintolaneuvotteluiden alkupisteessä ei vielä ollut tietoakaan kriisistä, johon osa Euroopasta on nyt ajautunut.

– Silloin päätimme mennä eteenpäin ja kaikki näytti hyvältä. Toisaalta ihmiset tuntuvat liikkuvan nyt ihan mukavasti ravintoloissa. Katsotaan, miten käy. Jos ei yritä, niin ei saa mitään.

Miten ravintola-alan henkilökuntapula vaikuttaa Välimäen ravintolatoimintaan? Nakitetaanko keittiömestari myös kotioloissa aina kokkaamaan? Katso jutun yllä olevalta videolta Hans Välimäen haastattelu. 

Lue myös: Kari Aihinen avaamassa uuden ravintolan Helsinkiin: "Löydettiin fantastinen liiketila"

Lisää aiheesta:

Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilisAkis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaYksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikanHelsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistäKatrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaatPoliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta
RavintolatHans VälimäkiViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat